VIDEO: Divlje koze prave problem velškom gradiću, tuku se nasred ulice

Stado divljih koza blokiralo je ulaz na parking supermarketa u mestu Landudno, u velškom okrugu Konvi.
Većina ih bezbrižno šeta i pase travu, a neke su započele borbu rogovima nasred kolovoza. Radi se o stadu divljih koza koje žive na rtu Veliki Orm, ali su se iz samo njima poznatog razloga spustile u Landudno i "zauzele" parking ispred lokalnog supermarketa. 
Divlje koze bore se rogovima da bi uspostavile dominaciju ili pokazale svoje mesto u stadu. Medicinska sestra Mišel Evans, koja ih je među prvima opazila, kazala je da su "to velike životinje" i da "prave ogromnu buku" te da je "u prvom trenutku pomislila da je neko povređen". 
"Stanovnici su trubili iz automobila nastojeći da ih ratseraju jer nisu uspevali ni da uđu ni da izađu sa parkinga ispred supermarketa, pa su na kraju odustali i počeli da zaobilaze veselo društvo. Zaista ne očekujete da ćete naići na tako nešto kada krenete po namirnice", rekla je Evans.
 
Uprava Konvija je saopštila da "mora da radi u interesu koza i njihove dobrobiti" kada se zateknu na gradskoj zemlji, ali da oni nisu odgovorni za štetu koju koze naprave i ne mogu da ih uklone jer se nalaze na privatnom posedu. 
 
Kašmirske koze izvorno su bile poklon kraljice Viktorije lordu Mostinu, a regijom lutaju već stotinak godina. Iako su nekada bile u vlasništvu lorda, danas se smatraju divljim životinjama i za njih niko nije zakonski odgovoran. 
 
Pažnju i međunarodnu slavu stekle su još na vrhuncu pandemije 2020, kada su lutale praznim ulicama Landudna.
 

Teme

koze

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

Pavlov ne bi bio iznenađen: Psi nas razumeju

Nova studija o moždanim talasima, objavljena u časopisu "Current Biology", ukazuje na to da slušanje imena njihovih omiljenih igračaka kod pasa aktivira memoriju za objekte sa kojima su povezani.