Divlja lisica ubila 26 ptica u zoološkom vrtu u Vašingtonu

Divlja lisica ušla je u zatvoreni deo Nacionalnog zoološkog vrta u Vašingtonu i usmrtila 25 flaminga i jednu patku pre nego što je pobegla, saopštila je ova ustanova.
Divlja lisica ubila 26 ptica u zoološkom vrtu u Vašingtonu
Foto: Pixabay

Posetioci vrta zatekli su krvavi prizor i videli lisicu unutar dela sa velikim pticama, navodi se u saopštenju.

"Zaposleni su teško pogođeni i tuguju za 25 američkih flaminga i severnom patkom sa šiljastim repom koje je juče usmrtila divlja lisica u otvorenom delu staništa za ove ptice", dodaje se u tekstu AFP.

Tri flaminga su povređena i na lečenju su u veterinarskoj bolnici unutar zoološkog vrta.
 
Jato je pre napada imalo 74 ptice, a preostale su premeštene u zatvoreni objekat. Patke su premeštene u pokriveni prostor na otvorenom, navodi zoološki vrt.
 
Zvaničnici vrta kažu da je u metalnoj ogradi oko staništa pronađena rupa veličine manje lopte.
 
Pre mesec dana lisica zaražena besnilom ugrizla je najmanje devet osoba, uključujući kongresmena i novinara, pre nego što je ubijena.
  • Mali od palube

    07.05.2022 17:15
    Da su flamingosi bili u prirodi pobegli bi, stradao bi jedan eventualno dva, ovako je priroda dosla kod njih u kavez i uradila svoj posao i vise nego dobro, samo zahvaljujuci ljudima.
  • Обсервер

    07.05.2022 13:02
    Дивља
    Где су видели питому лисицу ?
  • Duško

    07.05.2022 00:49
    Zato
    Zato lisac zečeve, u fijaker preže. Aj ja ja jaja...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

Pavlov ne bi bio iznenađen: Psi nas razumeju

Nova studija o moždanim talasima, objavljena u časopisu "Current Biology", ukazuje na to da slušanje imena njihovih omiljenih igračaka kod pasa aktivira memoriju za objekte sa kojima su povezani.