Princ Endru usvojio ljubimce kraljice Elizabete, dva psa rase korgi

Ljubimci Elizabete Druge, psi rase korgi koji se nisu odvajali od kraljice preminule u četvrtak, usvojio je njen sin, princ Endru.
Neimenovi portparol princa Endrua, koji je treće dete kraljice, izjavio je da će se princ brinuti o psima - Mjuiku i Sendiju.
Endru je često predstavljen kao "omiljeni sin" Elizabete Druge, ali se povukao iz javnosti posle optužbe za seksualni napad u SAD, a ta afera je završena tako što je princ dao nekoliko miliona dolara obeštećenja.
Psi Mjuik i Sendi su poslednji među više od kraljičinih 30 korgija.
 
"Ljubimci su joj doneli mnogo utehe tokom epidemije korona virusa", rekla je kraljičina garderoberka Anđela Keli.
 
Kraljičina ljubav prema tim malim psima datira još od 1944, kada su joj roditelji poklonili za 18. rođendan prvog korgija, ženku Suzan, iz čije loze potiče većina pasa na dvoru.
 
Ljubav prema korgijima bila je zabeležena i u junu tokom proslave 70 godina njene vladavine, a organizovana je i trka tih pasa.
  • r

    11.09.2022 21:47
    Kad procitam ovu vest setim se korejskog filma Parazit, od pre par godina ko nije pogledao,neka pogleda,odlican je.
  • Uroš

    11.09.2022 21:03
    Obest
    Trka korgija

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

Pavlov ne bi bio iznenađen: Psi nas razumeju

Nova studija o moždanim talasima, objavljena u časopisu "Current Biology", ukazuje na to da slušanje imena njihovih omiljenih igračaka kod pasa aktivira memoriju za objekte sa kojima su povezani.