Nakon smrti kraljice Elizabete udvostručile se cene korgija

Cene korgija, omiljene pasmine pokojne kraljice Elizabete II, udvostručile su se od njene sahrane prošle nedelje, objavilo je u ponedeljak najveće tržište ljubimaca u Britaniji.
Pets4Homes beleži "desetostruko povećanje volumena dnevnih pretraga korgija u poređenju s prošlom nedeljom".
"Cene koje su tražili registrovani uzgajivači korgija danas su dostigle novi maksimum, s prosečnim traženim cenama koje su se udvostručile u poslednja tri dana.
Mala pastirska pasmina sada se prodaje za više od 2.500 funti, čime čak nadmašuje i cene dostignute tokom pandemije, kada je potražnja za četvoronožnim ljubimcima naglo porasla.
 
Korgiji su bili kraljičini najodaniji pratioci tokom gotovo jednog veka pod svetlima javnosti. Mali psi uglavnom boje peska sa šiljatim ušima bili su stalno na kraljičinom dvoru, prateći je od sobe do sobe.
 
Čak su dobili glavnu ulogu u videu s Džejmsom Bondom snimljenim s kraljicom za ceremoniju otvaranja Olimpijade 2012. u Londonu.
 
Kraljica je prestala da uzgaja korgije u svojim 90-im. Uprkos tome, kraljica je i dalje zadržala dva "dorgija" - mešavine jazavčara i korgija - kako bi joj pravili društvo u njenim poslednjim godinama.
 
Kraljica je toliko volela svoje pse da je lično nadzirala njihov dnevni obrok. Pseće obroke od file minjona i pilećih grudi je pripremala posluga i posluživala tačno u 17 sati svaki dan, a kraljica je bila ta koja bi prelila sos.
  • Nikoletina

    28.09.2022 07:10
    Engleski kobasičar
  • Zamenik zamenika

    27.09.2022 13:22
    I kod nas istose udvostručile cene namirnica zbog smrti kraljice.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

VIDEO: Medved upao na sahranu u Rumuniji

U rumunskom mestu Bordosiju u okrugu Mureš, na sahrani se pojavio medved koji je izazvao veliku paniku među sedamdesetak ljudi koji su došli da isprate preminulog.