FOTO: Prva morska svinja rođena u Vuhanu dobila ime

Prva kineska pliskavica bez peraja rođena u veštačkoj sredini u Vuhanu nazvana je Hanbao, što na kineskom znači "mala beba" ili "blago", ali i ukazuje na mesto rođenja.
Kako prenosi Kineska medijska grupa (CMG), pliskavica ili morska svinja rođena pre 28 meseci ime je dobila u ponedeljak, na Dan zaštite pliskavica reke Jangce i Međunarodni dan slatkovodnih pliskavica.
Gradska vlada Vuhana, Fondacija za očuvanje Baiđija, centra za zaštitu i spasavanje vodenih organizama u Đijansiju zajedno su 13. oktobra širom sveta zatražili predloge za ime za 28-mesečnu pliskavicu bez peraja. Primljeno je ukupno 1.211 predloga imena.
Više od 42 odsto korisnika interneta izabralo je ime Hanbao u kampanji traženja imena koja je korišćena da se podigne svest ljudi o potrebi zaštite pliskavica bez peraja i da se promovišu naučna istraživanja i tehnološki razvoj u centru za uzgoj ugroženih vrsta, saopštile su vlasti.
 
Hanbao je rođen 3. juna 2020.
 
Tao Tao, Hanbaov otac, rođen 5. jula 2005, bio je prva pliskavica bez peraja na svetu, koja je uspešno uzgajana prirodnim putem u veštačkoj sredini za razmnožavanje, navodi CMG.
  • Alf

    26.10.2022 19:03
    Ako mogu da predlozim...
    Neh-Nadh-Chha-Nakk
  • Njam, njam

    26.10.2022 17:31
    Betmen
    Čuveni Vuhan....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

Pavlov ne bi bio iznenađen: Psi nas razumeju

Nova studija o moždanim talasima, objavljena u časopisu "Current Biology", ukazuje na to da slušanje imena njihovih omiljenih igračaka kod pasa aktivira memoriju za objekte sa kojima su povezani.