Sevastopolj pokrenuo akciju spasavanja delfina

Guverner Sevastopolja Mihail Razvojajev saopštio je danas da je grad pokrenuo akciju spasavanja delfina, koje je pustio u more direktor lokalnog delfinarijuma.
Sevastopolj pokrenuo akciju spasavanja delfina
Foto: Pixabay
"Četiri delfina koja su deset godina živela u zatočeništvu puštena su u otvoreno more. Oni su navikli na potpuno drugačije uslove, tako da je malo verovatno da će plivati predaleko od obale gde je voda toplija", napisao je Razvojajev u objavi na društvenoj mreži Telegram.
Direktorka ruske Federalne službe za nadzor prirodnih resursa Svetlana Radinova saopštila je da su dva delfina primećena sa obale i da će biti prevezena u delfinarijum u Koktebelu, letovalištu na jugoistoku Krima.
"Potraga za još dve jedinke je u toku. Na sreću, obe su čipovane", napisala je Radionova Telegramu.
 
Direktor sevastopoljskog delfinarijuma navodno je juče pustio sisare u more sa lokalne plaže, prenosi TAS S.
  • Realista

    04.11.2022 08:27
    razlog
    ...a pustio ih je u more jer se jedno jutro probudio i tako odlučio ili više nisu imali šta da im daju da jedu?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

VIDEO: Medved upao na sahranu u Rumuniji

U rumunskom mestu Bordosiju u okrugu Mureš, na sahrani se pojavio medved koji je izazvao veliku paniku među sedamdesetak ljudi koji su došli da isprate preminulog.