VIDEO: Ovce danima trčale u krug

Čudan prizor stigao je iz Kine. Stado ovaca trčalo je 12 dana u krug, prenosi Metro.
Snimak objavljen na Jutjubu prikazuje stotinak ovaca koje se kreću u smeru kazaljke na satu i tek pojedine naprave pauzu, ali brzo se ponovno pridružuju ostatku stada. Nekoliko ovaca potpuno mirno stoji u sredini kruga. 
Vlasnica farme je gospođa Miau. Izjavila je da nema objašnjenja za čudno ponašanje ovaca, koje je iznenadilo i naučnike. 
Veterinari sumnjaju da bi posredi mogla biti ozbiljna bolest, listerioza, slična meningitisu, a koju prenosi bakterija Listeria.
 
Zaražene životinje često izgledaju zbunjeno i pokazuju netipično ponašanje. Mnoge zbog toga i stradaju. Takozvano ovčje ludilo prenosi se kontaminiranom hranom. Bolest se može preneti i sa životinje na čoveka, ali obično izaziva simptome slične gripi.
 

Teme

ovce
  • 002211

    21.11.2022 08:44
    Ovce k'o ovce..
  • Realista

    21.11.2022 07:51
    Nije to ništa!
    U Srbiji to građani rade decenijama!
  • vlasnik kaze da

    21.11.2022 07:40
    su zdrave
    Veterinari sumnjaju…
    A,pregled, kako su zaustavljene i tako odjednom odmah puf pa dijagnoza?!
    Uzimali bris na osnovu pokreta, e veterinari…

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja