VIDEO: Upecao Šargarepu - zlatnu "ribicu" tešku 30 kilograma

Zlatne ribice su popularni kućni ljubimci, ali se odavno mogu naći i u prirodi.
Strastveni ribolovac Endi Heket uspeo je da u jezeru Vluvoter u francuskoj regiji Šampanj uhvati jednu "ribicu" tešku čak 30 kilograma.
Zlatne ribice ili karaši pripadaju porodici šarana, ali ne dostižu ovakve veličine. Šargarepa je hibridna vrsta ukrštena sa japanskim koi šaranom i veruje se da je druga najveća ikada uhvaćena.
"Oduvek sam znao da je Šargarepa tu negde, ali nikad nisam mislio da ću je uhvatiti. Osetio sam da je nešto veliko uhvatilo mamac. Kada se pojavila na površini video sam narandžastu boju. Sjajno je što sam je uhvatio, ali je u pitanju čista sreća", rekao je četrdesetdvogodišnji Englez za "Gardijan".
 
 
On je pozirao sa svojim ulovom, pre nego što ga je "sportski" vratio u vodu. 
 
"Stavili smo Šargarepu unutra pre 20 godina da bude nešto drugačije za mušterije da upecaju. Od tada je rasla i rasla, ali se ne pojavljuje često. Veoma je teška za pecanje", naveo je menadžer jezera Džejson Kauler.
 
Zlatne ribice ili karaši pripadaju porodici šarana, ali ne dostižu ovakve veličine. Šargarepa je hibridna vrsta ukrštena sa japanskim koi šaranom i veruje se da je druga najveća ikada uhvaćena.
  • @surovo

    22.11.2022 16:32
    Ja mislim da treba da prestanemo da šišamo travu i živicu jer je to čisto iživljavanje nad biljkama...
  • andrija

    22.11.2022 16:26
    Nije za svakog ...
    vise pecanje a ni zlatne ribice nisu vise zlatne jer mora da ispunjava hibridne zelje.
  • surovo

    22.11.2022 14:27
    Razumem da neko lovi jer jede ribu ali "sportski" lov je cisto izivljavanje nad zivotinjama.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

Pavlov ne bi bio iznenađen: Psi nas razumeju

Nova studija o moždanim talasima, objavljena u časopisu "Current Biology", ukazuje na to da slušanje imena njihovih omiljenih igračaka kod pasa aktivira memoriju za objekte sa kojima su povezani.