Nastradao još jedan beloglavi sup iz Srbije, Mirna pronađena mrtva u Saudijskoj Arabiji

Ženka beloglavog supa iz Srbije, Mirna, pronađena je mrtva u Saudijskoj Arabiji.
Nastradao još jedan beloglavi sup iz Srbije, Mirna pronađena mrtva u Saudijskoj Arabiji
Foto: Pixabay

"Još jedan sup sa Uvca nađen je u petak, 30. decembra, uginuo na Bliskom istoku. Reč je o supu Mirna, koja se izlegla 2021. godine na Uvcu, a imala je crvenu oznaku 36. Mirna je sa stene Kučki krš i dobila je ime po izuzetno dobrom ponašanju prilikom markiranja", rečeno je u Fondaciji za zaštitu ptica grabljivica u Srbiji.

Uzrok uginuća Mirne nije poznat, a pronađena je na lokaciji 70 kilometara udaljenoj od grada Abha u Saudijskoj Arabiji, nakon što je prešla 3.972 kilometara od rodnog Uvca.

U Fondaciji navode da svake godine jedan broj mladih srpskih supova strada tokom migracija. 
 
Procenjuje se da se oko 30 ovih ptica ne vrati zbog krivolova, ali i zbog trovanja, naletanja na električne stubove i vjetrenjače.
 
Krajem prošle godine beloglavi sup Milan pogođen je metkom i uginuo u Siriji.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

VIDEO: Medved upao na sahranu u Rumuniji

U rumunskom mestu Bordosiju u okrugu Mureš, na sahrani se pojavio medved koji je izazvao veliku paniku među sedamdesetak ljudi koji su došli da isprate preminulog.