Deset uginulih kitova na obalama Kipra, vlasti pokušavaju da shvate zašto su se nasukali

Deset uginulih kitova nađeno je na zapadnoj obali Kipra, saopštile su vlasti koje pokušavaju da shvate kako su kitovi stigli u vode istočnog sredozemnog mora i zašto su se nasukali.
To je prvi put da je tako velika grupa kitova nađena nasukana na obali Kipra, gde njihovo prisustvo nije uobičajeno, mada se ponekad pojavljuju.
Ti kljunasti kitovi (Ziphius cavirostris) su nađeni na plažama kod grada Pafosa.
Po podacima Odeljenja za ribarstvo i istraživanje mora, četiri kita su nađena u četvrtak, od kojih je jedan uginuo, dok su ostala tri uspela da se vrate u more.
 
Zatim je u petak šest uginulih kitova more donelo na obalu u istom području, a ne zna se da li su među njima i tri koja su preživela dan ranije.
 
Izvršena je obdukcija, ali rezultat nije objavljen jer se nastavlja analiza nalaza.
 
Zvaničnik Ministarstva za ribarstvo Joanis Joanu je kiparskoj novinskoj agenciji CNA rekao da su još tri uginula kita nađena na obali severnog dela Kipra koji je pod vlašću Turske.

Teme

kit

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

Italija zabranjuje jogu sa štencima

Italijansko ministarstvo zdravlja zabranilo je časove joge sa štencima, rekavši da bi u njoj trebalo da učestvuju samo odrasli psi kako bi se zaštitilo zdravlje životinja, kao i sigurnost polaznika.

VIDEO: Medved upao na sahranu u Rumuniji

U rumunskom mestu Bordosiju u okrugu Mureš, na sahrani se pojavio medved koji je izazvao veliku paniku među sedamdesetak ljudi koji su došli da isprate preminulog.