Recepti za poslastice za pse: Pomodarstvo ili potreba?

U Francuskoj su sve brojnije knjige recepata za pse u kojima se nude poslastice kao što su torte i kolači, ili primamljiva jela na bazi svežih proizvoda, preneo je pariski list Liberasjon.
Recepti za poslastice za pse: Pomodarstvo ili potreba?
Foto: Beta/AP

U tim kuvrima, čiji su autori često veterinari ili bivši kuvari, nude se i vegetarijanska jela, kolači od mesa, užine, i to sa simpatičnim nazivima "kuca-keksić" ili "smeškica poslastica".

Nude se i uravnotežene porcije u kojima nema začina ili sastojaka koji nisu preporučivi za pse, kao što su beli luk, praziluk i čokolada.

List koji je preneo najnoviju knjigu recepata "Za pseća usta" postavlja pitanje da li je to "novi modni delirijum namenjen vlasnicima koji preteruju sa negom svojih razmaženih ljubimaca" ili je u pitanju sumnjičavost prema industrijskim kroketima i hrani za pse.
 
Takve knjige recepata za mačke i pse su sve brojnije u knjižarama u odeljku "umetnost življenja". Autori često pravdaju svoje knjige da je ljubimcima kao i ljudima potrebna uravnotežena hrana i da je zbog toga domaće napravljena hrana i najbolja.

Teme

Psi
  • Куп је битан

    06.03.2023 23:49
    Овакве појаве је још давно описао Торстен Веблен у делу "Теорија доколичарске класе".

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

Pavlov ne bi bio iznenađen: Psi nas razumeju

Nova studija o moždanim talasima, objavljena u časopisu "Current Biology", ukazuje na to da slušanje imena njihovih omiljenih igračaka kod pasa aktivira memoriju za objekte sa kojima su povezani.