Uginuo poslednji zarobljeni kit ubica u Kanadi

Kiska, poslednji zarobljeni kit ubica u Kanadi je uginuo, saopštila je vlada Ontarija pozivajući se na informaciju dobijenu od uprave tematskog parka u kojem je kit živeo.
Uginuo poslednji zarobljeni kit ubica u Kanadi
Foto: Pixabay
"Uprava Marin Lenda je obavestila ministarstvo da je kit Kiska uginula u tematskom parku 9. marta 2023. godine. Obdukciju su sproveli stručnjaci Marin Landa", stoji u saopštenju koje objavio Brent Roš, portparol lokalnog sekretarijata za pravdu države Ontario.
Marine Land je tematski park nedaleko od Nijagarinih vodopada, u državi Ontario. 
Kit Kiska je uhvaćen u teritorijalnim vodama Islanda 1979. godine i procenjuje se da je bio star 47 godina.

Teme

orke
  • Ciri

    12.03.2023 09:44
    Siroto biće. Zašto ne zabrane te užasne akva parkove, to su mučilišta za životinje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

Pavlov ne bi bio iznenađen: Psi nas razumeju

Nova studija o moždanim talasima, objavljena u časopisu "Current Biology", ukazuje na to da slušanje imena njihovih omiljenih igračaka kod pasa aktivira memoriju za objekte sa kojima su povezani.