Suspendovan nalog za ubijanje medvedice koja je usmrtila džogera

Lokalni administrativni sud u severnoj italijanskoj pokrajini Trentino suspendovao je nalog za ubistvo 17-godišnje medvedice koja je ubila džogera u šumi u blizini alpskog grada Kaldesa prošle nedelje
Suspendovan nalog za ubijanje medvedice koja je usmrtila džogera
Foto: Pixabay
To je saopštila Liga protiv vivisekcije (LAV) na društvenim mrežama.
Sud je prihvatio žalbu LAV-a na naredbu koje je izdao guverner provincije Trento Mauricio Fugati za eliminaciju medveda označenog kao Jj4, koji je ubio 26-godišnjeg Andreu Papija na planini Peler, prenosi agencija Ansa.
Ovo je drugi put da je sud poništio nalog da se Jj4 ubije. Prva presuda datira iz 2020. godine, nakon što je medvedica napala i povredila dvojicu planinara, oca i sina, na planini Peler.
 
Iste godine je Državni savet, drugostepeni administrativni sud Italije, navodno poništio posebnu naredbu gradonačelnika Trenta o hvatanju medveda.
 
Pokrajinska vlada Trenta je u četvrtak saopštila da je drugi medved, 18-godišnja ženka označena kao Mj5, takođe usmrćena nakon što je 5. marta napala 39-godišnjeg planinara u šumi Rabi Vali, nekoliko kilometara od planine Peler.
 
Fugati je tada rekao da je Agencija za zaštitu životne sredine ISPRA dala je pozitivno mišljenje o eliminaciji Mj5 kao i Jj4.
 
Slučaj smrtonosnog napada medveda dospeo je na naslovne strane u Italiji i širom sveta. Papi je bio prvi Italijan koga je ubio medved u novije vreme.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

VIDEO: Medved upao na sahranu u Rumuniji

U rumunskom mestu Bordosiju u okrugu Mureš, na sahrani se pojavio medved koji je izazvao veliku paniku među sedamdesetak ljudi koji su došli da isprate preminulog.