VIDEO: Blizanci džinovske pande prvi put rođeni u zoo vrtu u Južnoj Koreji

Južnokorejski zoološki vrt objavio je da su nedavno u zemlji po prvi put rođeni blizanci velike pande.
VIDEO: Blizanci džinovske pande prvi put rođeni u zoo vrtu u Južnoj Koreji
Foto: Beta/AP
Blizanci su rođeni u petak u zabavnom parku Everland u blizini Seula, objavio je zoološki vrt u videu na svom kanalu na Jutjubu.
"Ovo se čini kao odlična prilika da se pozove na bolju zaštitu i očuvanje pandi, koje su postale simbol ugroženih vrsta", rekao je šef zoološkog vrta Dongi Čung.
Prvi blizanac je težak 180 grama, a drugi, koji je na svet stigao gotovo dva sata kasnije, 140 grama.
 
Između 40 i 50 odsto novorođenih pandi su blizanci, kazao je Čung.
 
 
Kina šalje svoje crno-bele ambasadore u inostranstvo kao znak dobre volje od pedesetih godina 20. veka, u sklopu takozvane "panda diplomatije".
 
Do rođenja blizanaca je došlo gotovo tri godine nakon što je Fu Bao, prva panda rođena u Južnoj Koreji, došla na svet od istih roditelja Ai Bao i Le Bao.
 
"U poređenju sa rođenjem Fu Bao, ovaj put su dve i mislim da su roditelji dvostruko srećniji", rekao je negovatelj životinja u zoološkom vrtu Červon Kang.
Trudovi majke Ai Bao su bili lakši nego u prvoj trudnoći, rekao je Kang, dodavši da je ganut načinom na koji je izdržala porođaj i iskazom majčinske ljubavi.
 
Fu Bao će se vratiti u Kinu najkasnije do jula iduće godine, rekli su iz zoološkog vrta.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

Devet najagresivnijih rasa pasa na svetu

Određene rase pasa sklone su agresivnom ponašanju, zbog čega se ne preporučuju neiskusnim vlasnicima koji nemaju dovoljno vremena za dresuru i socijalizaciju.

Italija zabranjuje jogu sa štencima

Italijansko ministarstvo zdravlja zabranilo je časove joge sa štencima, rekavši da bi u njoj trebalo da učestvuju samo odrasli psi kako bi se zaštitilo zdravlje životinja, kao i sigurnost polaznika.