FOTO: Na društvenim mrežama fotografija mršavog jelena, u Zoo vrtu Bor kažu da ima hrane

Fotografije izgladnelog jelena u borskom Zoo vrtu objavljene putem društvenih mreža uznemirile su javnost, a nadležni tvrde da hrane ima dovoljno, nego je za jelene sada vreme parenja.
FOTO: Na društvenim mrežama fotografija mršavog jelena, u Zoo vrtu Bor kažu da ima hrane
Foto: Pixabay (ilustracija)
Na objavljenoj fotografiji se vidi jelen kome se ocrtavaju rebra, a u mnoštvu komentara dominira pitanje da li se o životinjama u Javnom preduzeću Zoo vrt vodi dovoljno brige.
S obzirom da se u javnosti podigla velika prašina, danas je u ovom preduzeću bila veterinarska inspekcija, ali i policija.
 
Direktor JP Zoološki vrt Darko Dragijević rekao je da je sedamnaestogodišnji jelen u dobrom stanju i kondiciji, kao i da nikada nije bio bolestan.
 
"Jelenima je sada vreme parenja i nakon dužeg perioda dovedena mu je ženka. On stalno juri za njom, riče i jede normalno, ali zbog godina je izgubio na težini, jer u vreme parenja jeleni ne obraćaju pažnju na hranu koje ima dovoljno“, rekao je Dragijević.
 
Njegove reči potvrdio je Beti i borski veterinar Branislav Ivanić.
 
"Sa jelenom je sve u redu, ali je u pitanju jurnjava za ženkom. Da je bolestan i izgladneo, niti bi mogao da trči, riče niti da jede, a on jede normalno“, objašnjava Ivanić.
 
I ranije su objavljivane fotografije na kojima se vidi izgladneli tigar, ali direktor kaže da Zoo vrt ima dovoljno hrane za sve životnije.
  • Dule

    23.08.2023 00:34
    Žalosno
    Bio pre tri godine bio u zološkom vrtu u Boru i Jagodini.Ono što sam video u Boru me zaprepastilo.Odmah sam prokomentarisao da bi životinje trebalo da se preraspodele u ostale zološke vrtove.Čudi me da strane kompanije koje zarađuju dobre pare u tom gradu malo ne pomognu.
  • MN

    22.08.2023 11:24
    Ovo je strasno. Ne treba biti veterinar pa da bude jasno da izgladnjuju jadne zivotinje i da to nema nikakve veze sa njihovom pricom o navodnom parenju. Oduvek sam misljenja da je tim zivotinjama mesto u prirodi, a ne u kavezima.
  • Aleks

    22.08.2023 09:40
    Zatvoriti
    Zoo vrtove treba zakonom zabraniti, kupite enciklopediju pa gledajte životinje. Odakle nam pravo da ih držimo u zatocenistvu

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

VIDEO: Medved upao na sahranu u Rumuniji

U rumunskom mestu Bordosiju u okrugu Mureš, na sahrani se pojavio medved koji je izazvao veliku paniku među sedamdesetak ljudi koji su došli da isprate preminulog.