VIDEO: Kažnjen sa 1.400 evra jer je surfovao sa pitonom oko vrata

U Australiji je jedan surfer dobio novčanu kaznu od 1.400 evra jer je viđen na dasci kako se bori sa talasima sa pitonom oko vrata.
VIDEO: Kažnjen sa 1.400 evra jer je surfovao sa pitonom oko vrata
Foto: Pixabay
Video snimak tog surfera na australijskoj Zlatnoj obali, južno od Brizbejna, izazvao je pometnju.
Vlasti su ga kaznile sa 2.322 australijska dolara (1.400 evra).
 
U Austriliji je dozvoljeno da građani imaju pitona za kućnog ljubimaca ali bez izvođenja iz doma, a još manje na surfovanje.
 
"Za izvođenje pitona van kuće potrebna je posebna dozvola. Zmije su hladnokrvne životinje i, iako umeju da plivaju, one uglavnom izbegavaju vodu", saopštile su vlasti i dodale da jedine zmije koje mogu da budu u vodi su morske, a ne pitoni.
 
Vrsta pitona koja se nalazi u Australiji može da ima do tri metra. Te zmije nisu otrovne, već se omotavaju oko plena i stežu ga dok ne ugine od gušenja. Pitoni se uglavnom hrane pticama, gušterima i malim sisarima.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

VIDEO: Medved upao na sahranu u Rumuniji

U rumunskom mestu Bordosiju u okrugu Mureš, na sahrani se pojavio medved koji je izazvao veliku paniku među sedamdesetak ljudi koji su došli da isprate preminulog.