Drugi beogradski Festival mačaka 14. oktobra na Sajmu

Na Beogradskom sajmu će 14. i 15. oktobra biti održan drugi beogradski Festival mačaka (Cat Fest).
 Drugi beogradski Festival mačaka 14. oktobra na Sajmu
Foto: Pixabay

Manifestacija okuplja industriju posvećenu kućnim ljubimcima, odgajivače rasnih mačaka, aktiviste i sve ljubitelje mačaka.

Na festivalu će biti bogat program posvećen deci i mladima, kao i svim posetiocima i učesnicima, najavio je organizator festivala Felinološko društvo Felis Serbica.
Tokom festivala u hali 5 Beogradskog sajma biće održana međunarodna izložba mačaka TICA asocijacije.
 
Najavljeno je da će biti predstavljeno preko 100 mačaka, koje će ocenjivati sudije iz Kanade, Nemačke, Velike Britanije i  Austrije. 
 
Među najzanimljivijim događajima festivala biće Likovni konkurs "Deca crtaju mačke", takmičenje dece do 12 godina, udomljavanje napuštenih uličnih maca, takmičenje "Mladih izlagača" posvećeno deci i mladim vlasnicima mačaka, kviz o mačkama "Mačkamanija" i drugo.
 
Prema najavi organizatora, beogradski Festival mačaka predstaviće preko 30 različitih rasa mačaka iz Evrope i sveta, a dolaze odgajivači iz Kine i Tajvana, Izraela i iz drugih zemalja.        
 
Takođe, veliki broj proizvođača i distributera biće prisutan sa svojim programom za  kućne ljubimce. 
 
Ove godine počasni "ambasadori" beogradskog Festivala mačaka su glumica Miona Marković i pevačica Tamara Dragić.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

VIDEO: Medved upao na sahranu u Rumuniji

U rumunskom mestu Bordosiju u okrugu Mureš, na sahrani se pojavio medved koji je izazvao veliku paniku među sedamdesetak ljudi koji su došli da isprate preminulog.