Jelen na smrt izgazio ženu u Arizoni

Žena koju je prošlog meseca napao vapiti, vrsta jelena, preminula je od povreda, pošto je prethodno pokušala da je nahrani, saopštili su zvaničnici Arizone.
Jelen na smrt izgazio ženu u Arizoni
Foto: Pixabay
Životinja je ženu izgazila. Napad se dogodio 26. oktobra na njenom imanju u zajednici Pajn Lejk u planinama Hualapaj, na oko 25 kilometara jugoistočno od grada Kingmena, saopštilo je Ministarstvo za lov i ribolov Arizone (AZGFD).
Kako navodi ABC news, pretpostavlja se da je ovo prvi fatalan napad vapitija na čoveka u Arizoni.
Dodaje se da, iako je ovo prvi smrtni slučaj zbog napada vapitija, ranije je bilo prijava napada drugog najvećeg člana iz porodice jelena na čoveka u prethodnih pet godina, dodao je AZGFD.
 
Prosečna težina odraslog mužjaka iz ove vrste jelena je od 300 do 330 kilograma, dok su ženke teške od 200 do 240 kilograma.
  • Silver

    13.11.2023 11:36
    umeju jeleni sami da se ranidu ...mislim sta ce neko da i rani svasta...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

VIDEO: Medved upao na sahranu u Rumuniji

U rumunskom mestu Bordosiju u okrugu Mureš, na sahrani se pojavio medved koji je izazvao veliku paniku među sedamdesetak ljudi koji su došli da isprate preminulog.