VIDEO: Haski koji laje na italijanskom jeziku oduševio korisnike interneta

Video haskija iz Italije kako odgovara svojoj vlasnici oduševio je korisnike interneta.
VIDEO: Haski koji laje na italijanskom jeziku oduševio korisnike interneta
Foto: Pixabay
Kao i svaki pravi haski, Aaron ne laje već proizvodi zvukove i zavija, ali ovaj poseban pas to radi s prepoznatljivim italijanskim naglaskom.
 
Aron, sibirski haski iz Italije, ima 130.000 pratilaca na društvenoj mreži TikTok.
Brojka bi se mogla povećati nakon što se internetom proširio video njegove komunikacije s vlasnicom.
 
Na snimku se čini da Aron odgovara vlasnici Antoniji koja mu se obraća na italijanskom, oponašajući njen govor i čak koristeći tipičan italijanski pevni naglasak - zavijajući naglašene slogove i samoglasnike na kraju rečenice.
"Ovaj haski govori italijanski bolje od mene", napisao je jedan korisnik u komentarima.
 
Na jednom od snimaka čini se da ponavlja reč "vabbuo" što u napuljskom dijalektu znači nešto poput "dobro" ili "u redu".
 
 
Međutim, ovo možda i nije tako neobično, piše Men’s Journal. Naime, prema istraživanju iz 2000. govor vlasnika utiče na lavež pasa i psi prilikom glasanja razvijaju naglaske nalik onima koje koriste njihovi vlasnici.

Teme

Haski
  • Bezelbub

    02.12.2023 09:28
    Boli me mozak od ovog smeća.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

Ajkule kod Brazila pozitivne na kokain

Testiranjem ajkula u blizini obala Brazila otkriveno je da su pozitivne na kokain, a naučnici izražavaju bojazan da će to dovesti do promene njihovog ponašanja.

Vole li nas psi ili samo žele poslastice?

Ako bilo kog vlasnika pitate da li voli psa, njegov odgovor će biti - da. Međutim, možda ste se našli u situaciji u kojoj se pitate kakva osećanja pas gaji prema vama.