Jedna osoba ubijena, još dve povređene u napadu hijena u Najrobiju

Jedan čovek je izgubio život, a još dvoje ljudi je povređeno u napadu hijena u blizini Univerziteta Multimedia, na periferiji Najrobija.
Jedna osoba ubijena, još dve povređene u napadu hijena u Najrobiju
Foto: Pixabay
Univerzitet se nalazi blizu zapadne granice Nacionalnog parka Najrobi, koji je dom za više vrsta divljih životinja, uključujući hijene, lavove i geparde.
 
Rođaci Entonija Paše, nastradalog muškarca, rekli su da je bio napadnut dok je skupljao drva, prenosi "Skaj njuz".
"Nažalost, tim je otkrio delimične ljudske ostatke na mestu događaja", piše u saopštenju Službe za divlje životinje (KWS).
 
Jedan od povređenih, 21-godišnji student inženjerstva Kevin Mvendva, izgubio je palac u napadu, a povređeno mu je i oko. U pomoć mu je pritekao stanovnik obližnjeg sela. Obojica su prevezena u bolnicu gde se oporavljaju od povreda.
Služba za divlje životinje saopštila je da je jedna hijena ubijena nakon napada i da se njen leš analizira da bi se utvrdilo da li je životinja imala besnilo ili druge bolesti.
 
Napadi hijena postali su sve češći na periferiji Najrobija, a nakon napada na 10-godišnjeg dečaka, koji je preminuo od posledica, KWS je objavila uputstvo o tome kako građani da reaguju kada se susretnu sa životinjama.
 
 
Nedavni napad podstakao je studente da protestuju zbog onoga što su nazvali nedostatkom bezbednosti i zahtevaju od vlade da postavi određena ograničenja za kretanje životinja.
  • Realista

    07.02.2024 12:21
    adaptacija
    Ovde u srbiji hijene decenijama napadaju stanovništvo, više se niko i ne obazire na to, čak ih biraju svojevoljno za svoje vođe. Trebalo bi da pošaljemo akcioni tim u Keniju da nauče Kenijce tim forama, kao što su onomad nas učili odbačeni engleski političari...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

Ajkule kod Brazila pozitivne na kokain

Testiranjem ajkula u blizini obala Brazila otkriveno je da su pozitivne na kokain, a naučnici izražavaju bojazan da će to dovesti do promene njihovog ponašanja.

Vole li nas psi ili samo žele poslastice?

Ako bilo kog vlasnika pitate da li voli psa, njegov odgovor će biti - da. Međutim, možda ste se našli u situaciji u kojoj se pitate kakva osećanja pas gaji prema vama.