Psu Bobiju posthumno oduzeta titula najstarijeg psa na svetu

Ginisova knjiga rekorda oduzela je titulu "najstarijeg psa na svetu" portugalskom psu Bobiju, koji je u međuvremenu uginuo, pošto nije pronašla uverljive dokaze da je on zaista živeo više od 31 godine
Nakon pritužbi pojedinih veterinara koji su izrazili sumnju u tvrdnje njegovih vlasnika da je zaista zagazio u četvrtu deceniju života, Ginisova knjiga rekorda je prošlog meseca započela zvaničnu reviziju titule izdate prošlog februara.
 
Prema tom sertifikatu, Bobi je imao 31 godinu i 165 dana, čime je oborio rekord koji je od 1939. godine držao australijski pas koji je uginuo sa 29 godina i pet meseci, preneo je Rojters.
Bobi, rasni Alentejski pastirski pas, koji je svoj život proveo u selu u centralnoj Portugaliji, uginuo je u oktobru. Njegova rasa obično ima životni vek od 12 do 14 godina.
 
Mark Mekinli, direktor evidencije u Ginisovoj knjizi rekorda, rekao je da se ispostavilo da podaci o mikročipu, koji je bio centralni dokaz za Bobijeve godine, nisu bili potrebni za pse rođene pre 2008. godine.
"Bez ubedljivih dokaza koji su nam sada dostupni jednostavno ne možemo da zadržimo Bobija kao rekordera i iskreno tvrdimo da održavamo visoke standarde koje smo sami postavili", istakao je Mekinli. 
 
Bobijev vlasnik, Leonel Kosta, nije se oglašavao. 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

VIDEO: Medved upao na sahranu u Rumuniji

U rumunskom mestu Bordosiju u okrugu Mureš, na sahrani se pojavio medved koji je izazvao veliku paniku među sedamdesetak ljudi koji su došli da isprate preminulog.