Najpoznatija sova na svetu uginula nakon sudara sa zgradom

Flako, najpoznatija sova ušara na svetu, uginuo je nakon sudara sa zgradom, prenosi ABC News.
Najpoznatija sova na svetu uginula nakon sudara sa zgradom
Foto: Pixabay
Flako je stekao svetsku popularnost nakon što je prošle godine pobegao iz svog kaveza u Zoološkom vrtu u Central Parku. Do bega je došlo nakon što je nepoznata osoba presekla žice njegovog kaveza.
 
"S tugom javljamo da je Flako, mužjak sove ušare koji je nestao nakon što mu je prošle godine vandalizovan kavez, uginuo nakon očiglednog sudara sa zgradom u ulici West 89th Street na Menhetnu", napisao je zoološki vrt.
Zoološki je dodao da je Flakov sudar odmah dojavljen udruženju "Wild Bird Fund". Udruženje je nedugo nakon toga stiglo na mesto nesreće, ali Flako je već bio mrtav.
 
"Vandal koji je oštetio Flakov kavez ugrozio je sigurnost ptice i odgovoran je za njegovu smrt. Još se nadamo da će njujorška policija, koja istražuje slučaj vandalizma, uhapsili počinioca", pisalo je u izjavi zoološkog vrta.
Flako je pobegao iz svog kaveza 2. februara 2023. godine. Mnogi su verovali da u divljini neće preživeti ni par dana jer je u zoološkom vrtu proveo prvih dvanaest godina svog života. Međutim, Flako je iznenadio svojim veštinama preživljavanja.
 
 
Zoološki vrt je pokušao da ga uhvati u par navrata, ali je svaki pokušaj bio neuspešan. Njegove kretnje pratio je Dejvid Baret, osnivač stranice "Manhattan Bird Alert", koja deli fotografije prirode i ptica na području Menhetna.

Teme

sove
  • Steva

    26.02.2024 06:26
    Volim sove,jako su lepe i zanimljive ptice i uživam da ih posmatram i par godina zaredom mi mladunče sove upadne u dvorište.Ja ga onda uzmem i hranim očekujući da će da ojača pa da je ponovo pustim u prirodu,ali to se nije nažalost nije desilo jer su to jako nežna i osetljiva stvorenja.
  • Б

    26.02.2024 02:36
    Кикинда
    Требао је доћи у Кикинду. Ту сове живе од памтивека, на дрвећу у центру.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

VIDEO: Medved upao na sahranu u Rumuniji

U rumunskom mestu Bordosiju u okrugu Mureš, na sahrani se pojavio medved koji je izazvao veliku paniku među sedamdesetak ljudi koji su došli da isprate preminulog.