VIDEO: Dve osobe napao medved u Slovačkoj, završile u bolnici

Dve osobe prebačene su u bolnicu nakon što ih je napao medved u slovačkom gradu Liptovski Mikulaš, saopštile su službe za vanredne situacije.
VIDEO: Dve osobe napao medved u Slovačkoj, završile u bolnici
Foto: Pixabay (ilustracija)
Jedna 49-godišnja žena zadobila je povrede ramena, a 72-godišnji muškarac ima tešku povredu glave.
 
Policija je nakon toga oterala medveda u šumu.
Na video-snimcima na društvenim mrežama vidi se medved kako šeta duž puta i nasrće na čoveka na trotoaru.
 
Vest je usledila nakon što je 31-godišnja žena iz Belorusije izgubila život u pokušaju da pobegne od smeđeg medveda na obližnjoj planini Donje Tatre, podseća BBC.
Ona je šetala sa muškom osobom u oblasti guste šume i strmih klisura kada su naleteli na medveda. Ona i muškarac pobegli su u različitim smerovima, a njeno telo je kasnije pronašao pas tragač.
 
 
Poslednjih godina učestali su napadi smeđeg medveda na ljude u Slovačkoj.
 
Bolja zaštita prirode i životinja u centralnoj i istočnoj Evropi od 1989. godine doprinela je povratku medveda u prirodna staništa širom Karpata, planinskog lanca koji se proteže od Rumunije preko zapadne Ukrajine do Slovačke i Poljske.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

Ajkule kod Brazila pozitivne na kokain

Testiranjem ajkula u blizini obala Brazila otkriveno je da su pozitivne na kokain, a naučnici izražavaju bojazan da će to dovesti do promene njihovog ponašanja.

Vole li nas psi ili samo žele poslastice?

Ako bilo kog vlasnika pitate da li voli psa, njegov odgovor će biti - da. Međutim, možda ste se našli u situaciji u kojoj se pitate kakva osećanja pas gaji prema vama.