VIDEO: Dve osobe napao medved u Slovačkoj, završile u bolnici

Dve osobe prebačene su u bolnicu nakon što ih je napao medved u slovačkom gradu Liptovski Mikulaš, saopštile su službe za vanredne situacije.
VIDEO: Dve osobe napao medved u Slovačkoj, završile u bolnici
Foto: Pixabay (ilustracija)
Jedna 49-godišnja žena zadobila je povrede ramena, a 72-godišnji muškarac ima tešku povredu glave.
 
Policija je nakon toga oterala medveda u šumu.
Na video-snimcima na društvenim mrežama vidi se medved kako šeta duž puta i nasrće na čoveka na trotoaru.
 
Vest je usledila nakon što je 31-godišnja žena iz Belorusije izgubila život u pokušaju da pobegne od smeđeg medveda na obližnjoj planini Donje Tatre, podseća BBC.
Ona je šetala sa muškom osobom u oblasti guste šume i strmih klisura kada su naleteli na medveda. Ona i muškarac pobegli su u različitim smerovima, a njeno telo je kasnije pronašao pas tragač.
 
 
Poslednjih godina učestali su napadi smeđeg medveda na ljude u Slovačkoj.
 
Bolja zaštita prirode i životinja u centralnoj i istočnoj Evropi od 1989. godine doprinela je povratku medveda u prirodna staništa širom Karpata, planinskog lanca koji se proteže od Rumunije preko zapadne Ukrajine do Slovačke i Poljske.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

VIDEO: Medved upao na sahranu u Rumuniji

U rumunskom mestu Bordosiju u okrugu Mureš, na sahrani se pojavio medved koji je izazvao veliku paniku među sedamdesetak ljudi koji su došli da isprate preminulog.