Novi incident sa medvedom u Slovačkoj: Par napadnut dok je šetao psa

U Slovačkoj se desio još jedan napad medveda u kome je napadnut sredovečni bračni par koji je šetao psa pešačkom stazom u okrugu Liptovski Mikulaš, saopštio je slovački Zavod za zaštitu prirode.
Novi incident sa medvedom u Slovačkoj: Par napadnut dok je šetao psa
Foto: Pixabay
U napadu koji se dogodio u nedelju popodne muškarac je zadobio lakšu povredu stopala, prenosi TASR.
 
Kako je navedeno, par se tokom šetnje na trenutak zaustavio na odmorištu, kada je medved iznenada prišao.
Životinja je povredila stopalo muškarca dok je pokušavao da preskoči zaštitnu ogradu, a par se potom sakrio u obližnju kolibu.
 
U zvaničnom saopštenju Zavoda za zaštitu prirode potvrđeni su brojni izveštaji o susretima sa medvedima ili šteti koju su ove životinje prouzrokovale.
Podsetimo, u nekoliko okruga na severu Slovačke je krajem marta bilo proglašeno vanredno stanje zbog pojave takozvanih sinantropskih medveda, medveda koji su se navikli da žive u blizini ljudi. Vanredno stanje odnosilo se na okruge Liptovski Mikulaš, Ružomberok, Žilina, Martin i Turčijanske Teplice (svi u regionu Žiline), Poprad i Kežmarok (oba u Prešovskoj oblasti), preneo je TASR.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

VIDEO: Medved upao na sahranu u Rumuniji

U rumunskom mestu Bordosiju u okrugu Mureš, na sahrani se pojavio medved koji je izazvao veliku paniku među sedamdesetak ljudi koji su došli da isprate preminulog.