Stotine volontera pomoglo hiljadama žaba da pređu put i bezbedno stignu do mrestilišta

U prirodnom rezervatu na periferiji bivše prestonice ruske carstva, Sankt Peterburgu, volonteri pomažu hiljadama krastača da pređu put obasjan suncem kako bi stigle do svog mrestilišta.
Stotine volontera pomoglo hiljadama žaba da pređu put i bezbedno stignu do mrestilišta
Foto: Pixabay
Hiljade krastača provode oštru rusku zimu u močvarnoj četinarskoj šumi izvan Sankt Peterburga, a u proleće se, nakon buđenja, zapute ka mrestištima u nizinskom području Finskog zaliva, udaljenom nekoliko kilometara.
Da bi uspešno prešle taj migratorni put, žabe moraju da savladaju ozbiljnu opasnost - saobraćaj.
Rezervat prirode pozvao je ovog proleća volontere da pomognu pucketavim stvorenjima na njihovom opasnom putu, a odziv je bio ogroman.
 
Za samo četiri sata registrovano je 600 ljudi, rekao je radnik rezervata prirode Nino Natsvaladze.
 
Volonteri koji su nosili reflektujuće prsluke patrolirali su putem, sagnuvši se da pokupe spore žabe krastače, trome nakon duge zime, i prenesu ih na sigurno preko puta.

Teme

žabe
  • ===

    18.04.2024 09:19
    Bravo!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Svet životinja

VIDEO: Medved upao na sahranu u Rumuniji

U rumunskom mestu Bordosiju u okrugu Mureš, na sahrani se pojavio medved koji je izazvao veliku paniku među sedamdesetak ljudi koji su došli da isprate preminulog.