Većina Francuza se u karantinu ugojila dva i po kilograma

Većina Francuza se od uvođenja izolacije 17. marta ugojila u proseku dva i po kilograma zbog izostanka fizičke aktivnosti i grickanja između obroka, pokazuje istraživanje Ifopa.
Većina Francuza se u karantinu ugojila dva i po kilograma
Foto: Pixabay
Prema istraživanju, 56 odsto muškaraca i 58 odsto žena se ugojilo. Muškarci su u proseku dobili 2,7 kilograma, a žene 2,3 kilograma. Nezaposlene i niskokvalifikovane osobe su dobile više kilograma, a parovi s decom više nego samci.
 
Usled izolacije zbog pandemije, 42 odsto ispitanika je navelo da je dolazilo do "napetosti ili žestoke rasprave" sa partnerom o podeli poslova pri pripremanju obroka, a 41 odsto parova se svađao oko vrste hrane.
 
Uglavnom žene pripremaju većinu obroka parova, pa je tako 71 odsto Francuskinja reklo je da je pripremalo većinu obroka, dok je samo 21 odsto muškaraca koji žive u paru, učestvovalo više u pripremi obroka nego pre izolacije.
 
Oko 42 odsto ispitanika je reklo da je provodilo više vremena u pripremi obroka, a isti procenat je rekao da su češće pili aperitiv pre obroka.
 
Po izlasku iz izolacije, 56 odsto ispitanika planira da se hrani zdravije, a samo 18 odsto i da se podvrgne dijeti.
 
Istraživanje Ifopa je sprovedeno od 24. do 27. aprila među 3.045 osoba starijih od 18 godina.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Batut: Ne držite dijetu na svoju ruku

Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" apelovao je danas da se prolećne dijete ne sprovode "na svoju ruku", već pod nadzorom stručnjaka.