Koliko traje imunitet na koronu?

Jedna studija univerzitetske klinike u Inzbruku pokazala je da izlečeni od korona virusa imaju stabilan dugoročni imunitet i da ne treba da strahuju od nove infekcije ili mutacija.
Koliko traje imunitet na koronu?
Foto: Pixabay
Učesnici u studiji, njih 29, bili su prosečne starosti od 44 godine i svi su u martu oboleli od kovida 19, objasnio je rukovodilac studije Florijan Dajzenhamer.
 
Kod svih učesnika, kako je rekao agenciji APA, otkrivena su antitela i nakon šest meseci za imunitet potrebna neutrališuća antitela, što govori o konstantnom, stabilnom dugoročnom imunitetu.
 
"Svi elementi zaštitnog imuniteta postoje", naglasio je Dajzenhamer.
 
Rezultati studije iz Inzbruka podudaraju se sa značajnim međunarodnim saznanjima, dodao je on podsećajući da su u Islandu i Njujorku došli do istog zaključka.
 
Naglasio je da se izlečeni ne moraju bojati novog oboljenja, ali je ukazao da postoje izuzeci, koji nisu pravilo.
  • Stojko

    09.12.2020 18:29
    Imunitet
    Imunitet od ovih vakcina je jedna do dve godine!!! Znači treba svake godine da se vakcinišete pa vidite koliko je to para za mafijašku farmaceutsku industriju!
  • Osoba M

    08.12.2020 22:32
    29? Pa to nije nikakav uzorak...
  • ///

    08.12.2020 21:47
    To već znamo, nije problem imunitet nego im dokazati da je neko prelezao i bez testa, respiratora.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Sve manje obolelih od gripa

U Srbiji je od 29. aprila do 5. maja prijavljeno 3.218 slučajeva oboljenja sličnih gripu, saopštio je Institut za javno zdravlje "Milan Jovanović Batut".

Raste broj vakcinisane dece

U 2023. godini postignut je veći obuhvat redovne vakcinacije i revakcinacije nego u 2022. godini, ali je manji broj onih koji su primili treću dozu vakcine protiv tetanusa.