Ojačajte organizam uz jod

Suočeni smo sa brojnim bolestima čiji uzroci su nedostatak esencijalnih materija, bez kojih ne možemo normalno da funkcionišemo, niti da budemo potpuno zdravi. Među njima je i jod.
Ojačajte organizam uz jod
Foto: Pixabay

Jod je univerzalni borac protiv virusa i bakterija.  

Najnoviji podaci, koje je 28. januara 2022. objavio Johns Hopkins Univerzitet, Coronavirus Resource Center, ukazuju da Japan, Singapur i Kina, poznati po visokom unosu joda imaju nisku stopu smrtnosti u odnosu na druge zemlje. Dok broj smrtnih slučajeva na 100.000 stanovnika u Japanu iznosi 14,77, u SAD-u iznosi 267,62. 

Istraživanja Dr Dejvida Derija publikovana u američkim stručnim časopisima, naglašavaju dominantnu ulogu joda u jačanju imunog sistema, naročito u borbi protiv virusnih infekcija. Najvažnija uloga joda je upravo apoptoza – programirano uništavanje zaraženih ćelija. 
 
Unosom od 1,5 do 2,4 miligrama joda dnevno (zavisno od telesne težine) ojačavamo naš imuni sistem i smanjujemo mogućnost infekcije. 
 
Jod je esencijalni mineral koji naše telo ne može da proizvode, pa je neophodno da se svakodnevno unosi. 
 
Najviše joda ima u algama, morskoj ribi i kuhinjskoj soli. 

Teme

jod

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Naučnici uspešno uklonili HIV iz ćelija

Tim naučnika Univerziteta u Amsterdamu predstavio je rane nalaze uspešnog uklanjanja HIV virusa iz zaraženih ćelija koristeći tehniku genetičkog inženjeringa CRISPR.

Muškarac u SAD umro od kuge

Jedna osoba iz Novog Meksika je preminula od kuge, što je prvi slučaj smrti od ove bolesti u toj američkoj saveznoj državi od 2020. godine, prenosi danas Radio slobodna Evropa (RSE).