U Srbiji potvrđeno pet slučajeva flurone: Istovremena zaraza gripom i koronom kod pacijenta u BG-u

U Srbiјi је tokom prethodne nedelje rеgistrоvаnо ukupnо 13.471 slučај оbоljеnjа sličnih gripu.
U Srbiji potvrđeno pet slučajeva flurone: Istovremena zaraza gripom i koronom kod pacijenta u BG-u
Foto: Pixabay
Najviše obolelih je u starosnoj grupi do četiri godine, a zatim od pet do 14 godina, saopštio je Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut". Potvrđeno je i pet slučajeva flurone -  istovremene infekcije gripom i koronom.
U Nacionalnoj referentnoj laboratoriji za grip i druge respiratorne viruse Instituta "Torlak" virus je potvrđen na teritoriji svih okruga.
"Registruje se široka geografska rasprostranjenost i srednji intenzitet aktivnosti virusa gripa. U Srbiji su potvrđena sva tri tipa virusa gripa, AH1(pdm09), AH3 i tip B, sa dominacijom podtipa AH1(pdm09)", navedeno je na sajtu Batuta.
 
Do sada je potvrđeno pet slučajeva istovremene infekcije virusom gripa, tip A (H1 P/2009) i infekcije SARS-CoV-2 na teritoriji grada Beograda.
  • zztop

    22.02.2023 20:32
    A jel to prelazno , mislim jel mogu zarazit kumu...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Kako da dobijemo dovoljno vitamina D?

Zašto stariji ljudi, a posebno žene, gube kalcijum iz kostiju i gomilaju ga u krvnim sudovima? Koji su uzroci ovog stanja, da li je i na koji način ga je moguće sprečiti?