Kanada prva zemlja koja će imati upozorenje na svakoj cigareti

Kanada će postati prva država u kojoj će se nalepnice sa zdravstvenim upozorenjima stavljati direktno na svaku pojedinačnu cigaretu.
Na svakoj cigareti će stajati upozorenje "Cigarete izazivaju rak" i "Otrov u svakom dimu", piše BBC i dodaje da je cilj ove kampanje da se upotreba duvana u Kanadi smanji na manje od pet odsto do 2035. godine.
Nova upozorenja pojaviće se na cigaretama početkom sledeće godine, a do jula 2024. godine proizođači će morati da nalepe upozorenja na sve "king size" cigarete.
Do aprila 2025. godine će sve ostale cigarete morati da sadrže nova upozorenja.
 
Upozorenja će "učiniti praktično nemogućim izbegavanje zdravstvenih upozorenja" na duvanskim proizvodima, navodi britanski javni servis.
 
U Kanadi su upozorenja na pakovanjima cigareta uvedena 1989. godine, a u ovoj zemlji oko 48.000 osoba umire svake godine zbog upotrebe duvana, navodi BBC.
 
  • skep

    02.08.2023 09:25
    Ja ću izbegavati ove što izazivaju impotenciju.
  • Mikica

    02.08.2023 08:49
    Boja
    Boja slova na nalepnicama je prirodna i ne skodi ...
  • Giga

    02.08.2023 08:11
    Još jedna glupost
    Niko ne reče da li ispisane reči imaju kancerogene materije u sebi ili su ekološki zdrave za pušače.


Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Batut: Ne držite dijetu na svoju ruku

Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" apelovao je danas da se prolećne dijete ne sprovode "na svoju ruku", već pod nadzorom stručnjaka.