Recept dana: Pogačice od maslaca i ruma, sa sočnim mesom

Ove sočne, mekane pogačice nikoga ne ostavljaju ravnodušnim.
Recept dana: Pogačice od maslaca i ruma, sa sočnim mesom
Foto: Pexels

Priprema zahteva dosta vremena, te je ovaj recept idealan kad pripremate neko druženje, a imate vremena za bavljenje testom.

Priprema:

Odmerite 600 grama brašna, za početak. Od te količine izdvojite 200 grama i umesite sa 500 grama maslaca.
 
Ostatak od 400 grama brašna na dasci za mešenje zamesiti s malo belog vina ili ruma, četiri žumanceta i malo soli.
 
Testo umesiti kao za svaku pitu. Dasku posuti brašnom, pa oklagijom razvući jufku s prsta debljine. Na ovako razvučenu jufku položiti umešeni maslac i postupiti kao sa lisnatim testom - savijati ga i razviti tri puta, a između svakog razvijanja ostaviti ga da se odmara na hladnom mestu dvadesetak minuta.
 
Tako umešeno testo opet razvući na dasci i kalupom za krofne vaditi okrugle pogačice, pa ih ostaviti da stoje dok ne napravite nadev od mesa.
 
Za nadev od mesa:
 
Potrebno vam je oko 800 grama mlevenog mesa po želji, a preporuka je da to bude teletina. U smesu dodati glavicu isprženog crnog luka,, dva decilitra kisele pavlake, biber i so po želji. Sve dobro izmešati i od smese mesa stavljati na pogačice po jednu kašičicu. Drugom pogačicom pokriti meso i testom tako premazati žumancetom.
 
Ovako pripremljene pogačice pecite u rerni na 180 do 200 stepeni dok ne budu rumene. Služiti tople.
OGLASI RADNO MESTO!

Ukoliko imate potrebu za radnom snagom nudimo vam mogućnost da na jednostavan način oglasite poziciju za posao.

Radno mesto možete oglasiti u odeljku Oglasi za posao ili jednostavno klikom na ovu poruku.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Recepti