Posni zeleni rižoto: Tajna je u korijanderu

Zeleni rižoto je aromatično, posno jelo koje ide uz sve, pogotovo uz ribu i plodove mora, a priprema se za pola sata.
Posni zeleni rižoto: Tajna je u korijanderu
Foto: Pixabay (ilustracija)
Ukoliko volite pirinač, a uz to trenutno i postite, velike su šanse da će vas ovaj recept oduševiti, piše Danas.
Sastojci:
  •  1,5 šoljice pirinča
  •  1 veza korijandera
  •  3 šolje spanaća
  •  1 ljuta paprika
  •  2 čena belog luka
  •  2 kašike maslinovog ulja
  •  0,5 kašičice soli
  •  2 šolje povrtnog bujona
Priprema:
 
U blenderu usitnite korijander, spanać, ljutu papriku i beli luk dok ne dobijete finu smesu.
 
Zagrejte maslinovo ulje u tiganju na srednjoj temperaturi.
 
Dodajte pirinač i pržite od tri do pet minuta dok ne dobije finu zlatnu boju.
 
Zatim dodajte mešavinu bilja i soli i nastavite sa dinstanjem još tri do minuta.
 
Dodajte bujon i ostavite da provri, piše Danas.rs.
 
Pokrijte i kuvajte na laganoj temperaturi oko 15 minuta. Pirinač proverite viljuškom - po potrebi dodajte još malo vode ili kuvajte još malo.
Kada pirinač bude gotov, sklonite ga sa vatre i lagano promešajte, kako bi se začinsko bilje ravnomerno rasporedilo.
 
Poslužite sa omiljenom ribom, plodovima mora, tunjevinom ili mesom, ukoliko ne postite.
OGLASI RADNO MESTO!

Ukoliko imate potrebu za radnom snagom nudimo vam mogućnost da na jednostavan način oglasite poziciju za posao.

Radno mesto možete oglasiti u odeljku Oglasi za posao ili jednostavno klikom na ovu poruku.

  • jatzans

    06.04.2025 08:45
    Odličan recept

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Recepti