Život
26.04.2015.
14:44
Prvi put u istoriji, kineski naučnici su objavili da su uspešno izmenili genome ljudskih embriona, a to dostignuće je pokrenulo žestoku debatu o etičkoj izvodljivosti takvih eksperimenata, prenosi Sputnjik.
  • 28.04.2015 06:26
    @mrva, saopšti vam čovek koji koristi svoj mozak.
    Pogledaj ti okolo u svetu šta se radi ovoj planeti, prirodi i čovečanstvu, pa ćeš videti gde je zapravo neoludizam. Ako upšte imaš nečim to da shvatiš.
  • 28.04.2015 06:21
    Propast je neizbežan
    Upravo tako @G. Zato je čovečanstvo sve bolesnije, a moderna medecina sve nemoćnija jer upravo moderna medicina je izazivač mnogih bolesti i sve je gore stanje. Sve češće čujem na medijima da ljude, a pogotovo starije osobe savladava bolest, pa je moderna medicina nemoćna i odustaje od takvih bolesnika. I bolesnici umiru u strahovitim patnjama sve zahvaljujući modernoj medicini. Tačno, mikroorganizmi u čoveku zbog antibiotika mutiraju, budu otporniji i opasniji. Ista ta pojava je i u prirodi. Usled upotrebe pesticida u poljoprivredi, bolesti biljaka se mutiraju i budu još opasniji. A modifikacije na nivo ljudskog gena samo će dokrajačiti čovečanstvo u skorijoj budućnosti u još strašnijim mukama i patnjama. Pogotovo ako znamo koje stravične posledice ostavljaju i sami GMO organizmi na čovekov organizam i na prirodu.
  • mrva

    27.04.2015 15:51
    "Kada god se čovečanstvo umešao u prirodu, to se završilo katastrofom. Zašto bi bio drugačiji i u ovom slučaju?"...

    ...saopsti nam covek koristeci racunar, elektronskim vidom komuniciranja...

    za to sto tebe muci postoji termin - zove se neoludizam.
  • G

    27.04.2015 15:29
    Hteli ili ne, ovo je budućnost. Ako na trenutak ostavimo etiku po strani, ljudska vrsta se već neko vreme degeneriše jer su napretkom medicine osobe koje ne bi preživele svoju urođenu bolest dobile šansu za život i ostavljanje potomstva kojem potom prenose svoje loše gene. Dodajmo na to i da zbog upotrebe antibiotika mikroorganizmi postaju sve otporniji, i primetimo da se sve to dešava u proteklih tek nešto više od 100 godina što je veoma mali evolutivni period. U narednih 100 godina će genetski inženjering verovatno postati i obavezan jer čovečanstvo neće imati izbora.
  • 26.04.2015 18:22
    A kako su sigurni?
    Kada god se čovečanstvo umešao u prirodu, to se završilo katastrofom. Zašto bi bio drugačiji i u ovom slučaju?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna