Život
02.09.2015.
17:13
Dvoje dece u jugozapadnoj Ukrajini paralizovano je nakon zaraze virusom poliomijelitisa, koji je uzročnik dečije paralize, što su prvi slučajevi te bolesti u Evropi od 2010, saopštila je Svetska zdravstvena organizacija, koja već dugo vodi kampanju s ciljem potpunog iskorenjivanja te bolesti.
  • 03.09.2015 07:36
    Bolest novijeg doba.
    Inače ova bolest dečje paralize u prošlosti, u srednjem veku recimo nije ni postojao. Pojavom medicine se pojavio i ovaj bolest. Tako da prva epidemija ove bolesti zabeležena 1887-te godine u Švedskoj, posle se raširio u svetu. Znači mešanjem u prirodni imuni sistem čoveka smo napravili više štete nego koristi.
  • 03.09.2015 07:22
    Ipak je vakcina kriva.
    I još kažu kako vakcina ne uzrokuje dečju paralizu. I ajde sada deca da primaju vakcinu i da budu upropašćena za ceo život, a isto tako i naš život da bude upropašćen. I kako lekari mogu biti sigurni da virusi u ostalim vakcinama nisu mutirane, ili kada će se mutirati, kada to niko nikada ne proverava?

  • 03.09.2015 07:20
    Vakcine
    Vratiće se bilo koja bolest kada to požele vlasnici istraživačkih labaratorija i faramaceutskih kompanija.
    Ako niste dovoljno platili.
    Morate u sebe ubrizgavati i gutati sve što oni požele i to platiti.
    E, sad, ako će to izazvati kancer za 10 godina, pa zaboga, oni nemaju nikakve veze sa tim, pravi su anđeličići.
    Znam primere, koje je verovatno "zabranjeno" navesti, jer bi smo eto poplašili malo javnost a eto idu izbori pa treba da smo svi pijani od sreće.
    Znam zabrane i upozorenja od UN za uništenje virusa i labaratorije.
    Znam za skupo plaćena putovanja u Afriku mikrobiologa dva puta nedeljno.
    A sve se to jeftino dobije od Balkana.
    Jer, kad na Balkanu pustiš bolest, naši lekari sve džabe prijavljuju i šalju izveštaje u centralnu bazu, zahvaljujući poklonjenom softveru.
    Pa valjda mi je ovoliko dozvoljeno da kažem, o demokratijo?
    Na kraju, gospodo lekari, medicinska profesija nema poverenje u Srbiji.
    Mislim da ne moram da objašnjavam.
    Naš narod je pametan i sve vidi.
  • logicno

    02.09.2015 20:34
    Nadam se da ce ove “premametne“ mame iz Pink generacije procitati ovo i vakcinisati decu. Gledanje u sunce i gurui im nece pomoci kada im deca obole.
  • ja

    02.09.2015 19:38
    Hajde neka ovi nasi neobrazovani roditelji ne vakcinisu decu, neka placaju lekarima da napise da su vakcinisana iako nisu, hajde, neznalice jedne sa internet-rekla/kazala-obrazovanjem! Da vidite vase unuke kako oboljevaju! Da vidite decu koju vasi nevakcinisani zaraze kako umiru u 21 veku od bolesti za koje se vakcinise!
  • (Ne)Obrazovani roditelj

    02.09.2015 19:31
    Odgovorza Ja
    Hajde ti obrazovani pročitaj pažljivo tekst. Obrazovan čovjek to prvo uradi.Tamo lijepo stoji da je bolest izazvao MUTIRANI VIRUS IZ VAKCINE!". Slučajevi dečje paralize zabeleženi u Ukrajini rezultat su mutiranog virusa u vakcini. Naime, vrlo retko virus mutira u soj koji rezultuje novim slučajevima bolesti" Dakle,pametnjakoviću kojom vakcinom ćeš spriječiti bolest ako je virus mutiraoo i ako upravo vakcina izaziva novi oblik bolesti. Kakav non-sens.
  • 02.09.2015 18:31
    @Ja
    Hajde neka otrovnu živu ne koriste kao konzervans u vakcinama
    Hajde da naša deca imaju pravo da prime i vakcinu kao i deca u Britaniji (npr) koja nema živu
    Hajde da imamo pravo da biramo otrovna vakcina ili bezbedna vakcina
    Kad shvatiš da je ovo poenta pobune onda nećeš tako nastupati

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna