Autor: Beta

Život
30.10.2018.
11:51
Populacija divljih životinja smanjila se za 60 odsto od 1970. do 2014. godine, navodi se u novom izveštaju Svetskog fonda za prirodu koji upozorava na dramatičan, kontinuiran gubitak i promene u biodiverzitetu.
  • Cokla

    04.11.2018 10:28
    Dobar deo "zasluge" za to pripada vegetarijancima i veganima, zarad čijeg se populizma krče ogromna staništa divljih životinja kako bi se sadili usevi male nutritivne vrednosti.
  • Ns 49

    01.11.2018 05:33
    Malte ne šta god da uradimo zagađujemo prirodu -popijemo čašicu jogurta, bočicu soka itd. Probati nekoga da upozorite da zagađuje ne primer vazduh ako nepotrebno drži upaljen motor automobila jako je teško a dotični može da se i naljuti a može i da vam kaže da ste lucnuti.
    Retko ko vodi računa o prirodnoj sredini a vaš izneseni podatak je baš zabrinjavajući pa i iznenađujući da tako brzo uništavamo životinjski svet.
    Samo ljudi preživljavaju i sve ih je više a tamo gde ih je previše kreću tamo gde im se broj smanjue.
  • Drum

    30.10.2018 15:18
    Čovek kao ''najsavršenije'' biće na planeti će da uništi sva ostala ne tako savršena bića i samo planetu. Umesto da čuvamo to što imamo, mi radimo suprotno.
    Ali to je sve do nas samih, ne znamo da živimo u skladu s prirordom. Da uzmemo onoliko koliko nam treba i onako da priroda ne oseti posledice. Lovimo iz zabave, iživljavamo se na životinjama i biljkama, pokušavamo na neki veštački način da stvorimo ili poboljšamo neki ekosistem, ali na kraju samo pogoršamo.
    Ne kažem da treba da živimo u pećini, ali ovo je prešlo svaku granicu. Toliko smeća pravimo, kao nemamo hrane, a toliko se hrane baci. A sve je za to delom kriva i bahatost i pohlepa za profitom.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna