Autor: Hina

Život
19.12.2018.
06:08
Oporezivanje crvenog mesa i mesnih prerađevina moglo bi da spreči oko 220.000 smrti godišnje i uštedeti 40 milijardi dolara u zdravstvenoj nezi, tvrdi se u novoj studiji Univerziteta u Oksfordu.
  • Trt

    21.12.2018 11:51
    @Orwell Vegan

    Realno i da ne jedem meso, kupovao bih pljesku svakog dana i krišom je bacao, samo da neko ne pomisli da se u bilo čemu slažem s tobom; pa umro bih od sramote.
  • zvecha

    20.12.2018 20:37
    sica
    treba sve i ovo i ono samo dajte pare
  • Malo istine

    19.12.2018 18:27
    Prvo, kod nas se antibiotici ne koriste u toj meri na koju aludirate. Drugo, svinje za klanje sa farmi teze do 130kg. Te od 300kg su obicne matore krmace koje su se prasile 10 puta. Trece, brzo se ugoje zbog daleko obilnije ishrane, jer smo u mogucnosti da proizvedemo dovoljno hrane za njih, za razliku od pre samo 100 godina. Te studije su obicne ankete, veze nemaju sa eksperimentalnim dokazivanjem.
  • Milos

    19.12.2018 13:22
    Od tog mesa je jedino otrovnija GM soja.
  • ex Pezos

    19.12.2018 11:56
    @ vegan
    Ne znam ko vas prekrsti u vegane , vise mi je godilo "vegetarijanci"(asocira na Liliputanci).Skaces po glavama ljudi koji se raznovrsno hrane , nisu iskljucivi "mesozderi".Kao samo proklamovani intelektualac trebao bi da znas da uz meso ide prilog od tog tvog jelovnika, znaci povrca.
    Niko tebi ne brani da pases iskljucivo zeleno , ali onda i ke...s zeleno , a zelena boja ne odmara oci u svakom obliku .
  • Bljak

    19.12.2018 11:19
    Cinjenica da jedni ubedjuju druge da ne jedu meso, a da drugi ne ubedjuju prve da ne jedu travu, meni je dovoljna.
  • Komsha

    19.12.2018 11:12
    Verovatno ili sigurno?
    "Prema klasifikaciji Svetske zdravstvene organizacije svinjetina, govedina i jagnjetina "verovatno jesu" kancerogene vrste mesa"
    A da provere prvo?
    Tolika istrazivanja za "verovatno"
    Sramota
  • Miloš

    19.12.2018 10:46
    Marko Springman je vegan. Sasvim je normalno da jedan vegan, vrši studiju o štetnosti mesa, i pri tome, naravno, nađe gomilu "razloga" zašto je štetno, ali ukoliko bilo kom veganu, pokažete bilo koji medicinski nalaz, studiju, esej, šta god, o štetnosti veganske ishrane na ljudski organizam, ooooo kako će vas satanizovati... Ukratko, vegan je po pravilu uvek u pravu, nećete mu promeniti mišljenje sve i da mu život zavisi od toga, i po njima, svi mi ostali zaslužujemo smrt u najgorim mukama. Ne obraćajte pažnju na veganske studije, nisu relevantne. To vam je kao da čitate studije o tome kako je Zemlja ravna.
  • stiven

    19.12.2018 10:39
    nadjite mi jednu grabljivicu u prirodi koja jede meso a da ima srcanih problema. u cemu je fora? zivotinje jedu NEpreradjeno meso. nema nitratne soli i nema lekova u njemu. i sta jos ? oni pojedu celu zivotinju a najvise vole salo... a ne kao ljudi sto misle da je masnoca nezdrava. nezdrava je ako se obradi na visokim temperaturama. naprimer rostilj ili przenje. kuvana masnoca je nesto najzdravije sto postoji.naprimer pileca supa sa krilcima,nogicama itd...evo primer za grip...cim vidis da si bolestan i da imas grip samo namazi svinjsku mast na hleb stavi malo paprike i jedi sto vise. plus namazi vrat i grudi i umotaj se u neku staru odecu. grip nestaje za dva dana max. nisu nase babe bile glupe verujte mi !!! pozdrav
  • Orwell Vegan

    19.12.2018 09:58
    Kult smrti
    Pa da, 'nije problem u mesu, problem je u antibioticima koji se daju zivotinjama', koji genijalan zakljucak. Jos dodatno izjava da 'Kad bikovi nisu tezili po hiljadu i vise Kg , meso nije bilo kancerogeno.' samo potvrdjuje da mesozderi nisu informisani dovoljno, stavise nece da se informisu i nece da prihvate istinite cinjenice koje im vegani ovde navode. Radije ce ostati slepi podanici globalnog krvavog kulta sto je gore od svake sekte.
  • Zivan

    19.12.2018 08:40
    Nije jasno je li ovo ozbiljna zdravstvena studija ili zaobilazno propagiranja veganstva.
  • EvoOvako

    19.12.2018 08:32
    Ludost na2
    Pa, cena je ograničavajući faktor.
    Dalje, ukoliko vratite proizvodnju mesa na NORMALANA, odnosno tradicionalan način u kojem nema upotrebe hemije, meso će biti zdravije, ali tada će opasti profit.
    Dakle, dajte proizvođačima poticaje da normalnu proizvodnju, pa će biti i manje opasnog mesa.
    Inače, dvoumio sam se između ovog komentara ili da napišem da će nas naš superheroj Feketićki spasiti jednim poskupljenjem mesa. Čisto da nas spase čovek. :)
  • Marija

    19.12.2018 08:25
    Ma nije problem u mesu, problem je u antibioticima koji se daju zivotinjama, problem je u aditivima koji se dodaju preradjevinama i problem je sto u mesnim preradjevinama svega ima osim mesa.
  • ex Pezos

    19.12.2018 08:03
    Nekad bilo ...
    Kad su svinje od sto kilograma bile "kapitalke"kad nisu imale po 300 i kusur KG.
    Kad bikovi nisu tezili po hiljadu i vise Kg , meso nije bilo kancerogeno.
    U danasnje vreme za osam do devet meseci svinjce "nagura i do 200 kg.Pa gde to moze biti zdravo ,A ko je to "stvorio"?
    COVEK !!!Zarad sprecavanja gladi u Svetu ??
    Ne , vec zarad profita Sitnih dusa.
    Covek je coveku vuk , rece neko.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna