Autor: Autopress.hr

Život
05.05.2019.
13:11
Nedavno sprovedeno istraživanje u Holandiji pokazalo je kako upotreba kružnog toka u poređenju sa standardnom raskrsnicom smanjuje broj udesa za 50 odsto.
  • Krompjuter

    05.05.2019 17:27
    Samo
    -Koji znak stoji na ulasku u kružni tok u Doboju?
    -Max 5 minuta

    :D
  • ns

    05.05.2019 15:22
    ovaj podno Instituta je sve samo ne olaksanje i povecanje bezbednosti
    na kosini je - lepota kad je mokro i a zaledjeno
    razdelno ostrvo na silu
    prosirenja u dve trake - moglo je i bez kruznog toka
    izmestanje vodovodnih cevi i kanalizacionih - e to je zbog zgrade - nju umuvase u tisini a iza ledja velicanja kruznog toka
    kako su ga projektovali pesacima uopste nece biti ni lakse ni bezbednije
    a okolo radova od raznih cudnih firmica - narocito nedeljom a kruzni tok se ni subotom ne radi puno radno vreme, ni radnim danom naravno - po nekoliko puta se raskopava uradjeno i to na istom mestu , a taman se naspe priprema za asfalt
    mnogo zakulisnih radnji
  • Петровград

    05.05.2019 14:40
    Земља кружних токова
    Чекајући коментаре дежурних критичара.
  • DonJuan

    05.05.2019 14:07
    To mozda u Holandiji, ovde je svaki ulazak u krizni tok kockanje sa zivotom, jer moroni ne znaju kako se u njemu vozi, ali ga vole do imbecilnosti - sve im diraj samo kruzni tok ne, culi negde da je to moderni i da tako treba pa vole da se voze u krug.
  • ns

    05.05.2019 14:04
    kruzni tok
    ovaj kruzni podno Instituta
    na kosini - vazda veselo po mokrom i zaledjenom
    prave razdelno ostrvo - eto okidaca cirkusa
    pa ko zna kako ce raditi pesacke prelaze gde ce biti i koliko ce taj kruzni tok, najavljen bas zbog bezbednosti pesaka, zaista olaksati stanje
    sva prosirenja i odvajanja su mogla i bez kruznog toka
    ali onda ne bi cimali ni vodovod ni kanalizaciju
    ali kako bi onda umuvali zgradu uz put
    nekoliko puta je raskopavano ono sto je odradjeno a da to nisu radili radnici koji rade kruzni tok nego neki drugi pa jos nedeljom a kruzni tok ni subotom ne rade puno radno vreme
    veselje u najavi
  • Nebojša Berak

    05.05.2019 14:00
    A u NS....
    Veliki kružni tok bi trebalu Novom Sadu sa 4 trake kao na Slaviji u Beogradu napraviti kako bi se u njega ulivali ulica Heroja Pinkija, bulevar cara Lazara, ulica cara Dušana, ulica Ive Andrića, bulevar Evrope.
    Veliki problem na zaobilaznici predstavlja kruzni tok kod nadvoznjaka i puta prema Rumenci jer nema 3 trake i prave se čepovi pogotovo sto sve veci broj ljudi se vraca s posla iz Beograda od 16 do 18h ali tome je doprinela i prosla vlast koja je umesto projektovanog i planiranog punog profila autoputa smanjen za jednu traku u oba smera pa samim tim i nadvoznjak je osposobljrn samo za 2 umesto 3 trake.
    I da bi se izbegli veliki cepovi trebalo bi uraditi kruzni tok ili nadvoznjak kod Futoške pijace i kod SNP i Jevrejske na raskrsnici.
    A svakoga ko stane ili parkira u krajnjoj desnoj traci po bulevarima i protocnim ulicama poput Hadži Ruvimove drakonski kaznjavati jer oni blokiraju protok saobracaja za najmanje 50%.
    Sve se moze ako se hoce, samo malo volje i pameti a grad para ima za to.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna