Autor: Beta

Život
15.07.2019.
12:41
Svetska zdravstvena organizacija (SZO) upozorila je da industrijska hrana za bebe često sadrži suviše šećera i da su etikete često konfuzne, predlažući obnovu kriterijuma radi poboljšanja ishrane najmlađih.
  • Andrija Šrek

    16.07.2019 10:39
    ...
    Sve je OK, osim, naravno vremena uvođenja nemlečne hrane, koja se, prema zvaničnim preporukama ESPGHAN-a, kod odojčadi uvodi između 4.5 i 5.5 meseci.
    Preporuke za isključivo dojenje do 6 meseci se odnose na nerazvijene i zemlje u razvoju, gde mi ne spadamo.
  • Pa

    15.07.2019 19:51
    Da
    Ništa to nije slučajno.
  • Novopecena mama

    15.07.2019 16:28
    Dojenje
    Takodje, lekari i patronazne sestre su nedovoljno obuceni o dojenju i SIGURNA sam da je mali procenat zena koje doje posledica losih saveta i pogresnih informacija dobijenih od medicinskih radnika. Drage mame, nemojte verovati u to kada vam lekar ili patronazna sestra kazu da uvedete ad mleko jer vam je dete gladno ako se budi nocu ili trpa ruke u usta, da nemate dovoljno mleka ako pumpicom ne mozete da ga izvucete, ako su vam grudi meke, mleko ne nadolazi. To su neistine koje oni pricaju iz neznanja. Ja sam imala srece da sam na vreme cula za zene koje se bave savetovanjem o dojenju i od jedne od njih dobila prave informacije zahvaljujuci kojima moja beba od 9 meseci i dalje sisa.
  • Puk. Ratko Puškaš

    15.07.2019 14:13
    ...
    Naravno, adaptacija potrošača na svet senzornih manipulacija se mora vršiti od malih nogu. Crtani im trepere i obaraju IQ, igračke su im potpuno komodifikovane a hrana im je prezasićena šećerom. Na taj način se deca prilagođavaju svetu kratkih i intenzivnih dopaminskih trzaja za koje ti onda račune ispostavljaju Disney, Nestle, Coca-Cola, Netflix i dr.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna