Autor: Tanjug

Život
05.09.2019.
12:15
U Srbiji je 2017. godine ulovljeno 176 vukova, više od 16.000 lisica i više od 11.000 divljih svinja, navodi se u publikaciji Šumarstvo u Republici Srbiji, koju je objavio Republički zavod za statistiku.
  • Richard

    28.12.2019 16:17
    Imam poruku za sve vas velike i hrabre lovce,kad ste tako hrabri uzmite noz pa krenite na vuka ii dajte mu jednake sanse a ne ko p... sa udaljenosti sa ne znam koliko metara ga ubijete i smatrate se velikim i hrabrim bicima...
    Po meni ste obicna fukara,i trebalo bi uvesti zabranu za zastitu coveka a ne zivotinja,jer covek je najveca zver na ovoj planetii...
  • ahahaha

    09.09.2019 17:41
    @Mad Hatter
    I evolucija je od coveka stvorila daleko najsuperiorniju zivotinju i moze nam se sta hocemo. Ajde pablja, ti si kao zoolog pa odredjujes sta se moze, sta se ne moze i koliko se moze i koliko ne moze loviti...
  • Mad Hatter

    09.09.2019 13:50
    Eto, nasao se lovac Joca da nam objasni kako priroda ne zna sta radi ili ne radi to kako treba pa lovci uskacu umesto prirode da to doteraju kako treba. Zali boze takvog razmisljanja.

    Znaci, po Joci milioni godina evolucije se ne racunaju. Prazan mozak i puna puska su resenje za sve.

    Yellowstone National Park je jasan primer kako lov i istrebljenje samo jedne vrste unisti ceo biodiverzitet.

  • backi petrovac

    09.09.2019 13:09
    U nasem ataru lovci pobise sve predatore, zecevi i misevi pojedose sve. Povrtari se hvataju za glavu od stete od zeceva i miseva, dokle vise? Narusili su prirodnu ravnotezu, nema predatora, pucaju i na orlove misare i sitne sokole, katastrofa!
    Ko kontrolise sta lovci i koliko ubijaju? Sami lovci? Koza cuva kupus?
  • Bobce

    09.09.2019 08:56
    Zbog ovih likova iz udruzenja Levijatan sto se javljaju u komentrima bas treba osnovati Udruzenje protiv zastite zivotinja.
  • Novica

    08.09.2019 01:07
    I vodja je postao lovac, lovi po mom bankovnom racunu! Raspala drzava.
  • Dragan

    07.09.2019 18:36
    štetočine
    Reče neko u komentarima - sve te životinje su postojale u mnogo većem broju pre nego što ste vi počeli da ih hranite, pazite na njih i ubijate.
  • Ćofi

    07.09.2019 16:35
    /
    Ako si mudonja i lovac, uzmi onda luk i strelu, pa lovi.
    Ne u štek da se zavalite i cuclate radzu, dok životinja ne dodje na hranilište, pa pljas iz snajpera sa 500m. Uuuuuu kakav spoooort, svaka cast! Lovci sve moj do moga.
  • Lovac Joca

    07.09.2019 13:15
    evo jos malo...
    A šta mislite kad isti ti predatori (vuk, šakal, lisica) postanu gladni a nemaju više divljači po atarima, gde će da krenu. Pa kad se spuste po selima počnu da vam dave živinu i stoku po domaćinstvima, ujedaju prolaznike, onda ćete se setiti lovaca i reći "mora se nešto preduzeti". Priča o nenaseljenim mestima tipa Černobilske zone je potpuna glupost. Tamo nema stanovništva, niko ne gaji useve pa samim tim niko nije ni ugrožen. A zečeva i fazana nema, to možete da proverite. Još veća glupost je nazivati lovce kriminalcima. Bilo ko ko je ikad u životu osuđivan ili je imao prekršajnu prijavu za remećenje javnog reda i mira NE MOŽE biti vlasnik oružja pa samim tim ni lovac. I nemojte mešati lovokradice i nelegalne vlasnike oružja, to je šljam i ološ koji treba pozatvarati i koji nema nikakve veze sa lovstvom. Eto, izgubio sam 10 minuta kucajući ovo, čisto jer je jače od mene što moram da kažem...društvance koje je ostavljalo komentare je svakako dovoljno neobrazovano i sužene inteligencije da nikada ovo što pišem neće razumeti. Da je drugačije prvo bi se informisali pa onda komentarisali ovako sramno. I da....zabraniće lov :)) Možda jedino ako ubedite sve zemlje sveta osim Kenije, koja je jedina od 1977. zabranila lov i doživela katastrofu u ekosistemu. To vam je ujedno i živi eksperiment jedne zemlje kako je uspela za 40 godina da uništi divlji svet. Ako vas interesuje guglajte, biće vam jasnije. Ako ne, pravac IDEA i pazarite jedno pilence sa farme, ja odoh da jedem fazana :)
  • Lovac Joca :)

    07.09.2019 13:03
    evo malo...
    Super je što svi mislite da smo poremećeni što lovimo ono što jedemo. Najveći broj lovaca ono što ulovi, nakon toga očisti (odrobi,odere, očerupa, itd.), pripremi, odkosti, izmarinira i peče. Onaj drugi deo koji to ne radi ostavlja istu divljač onima koji to rade. Tako da nijedna životinja nije ubijena da bi bila ostavljena da istruli negde u ataru i podmiri "poremećen um" lovca. Vi gospodo koja to ne radite uživate u kupovini mesa životinja koje su živele u najgorim mogućim uslovima po životinju, u smislu da su jedno svinjče odgajali u dva kvadratna metra, tovili ga i krkali hormonima i antibioticima i na kraju zaklali. Isto to svinjče je neko za vas očistio i spremio (a u nekim slučajevima i ispekao), da bi vi mogli da se tovite. Za razliku od tog napaćenog svinjčeta naše svinje slobodno žive na hiljadama kvadratnih metara, hrane se prirodnom hranom a smrt dočekaju maksimalno bezbolno najčešće jednim metkom. Vegetarijanci i vegani jedno mogu da nas kritikuju, ali je to stvar izbora čime će se ko hraniti. Uostalom kad vidite jednog vegetarijnca, kako je "lep", ispijen, bled, malo sivkast sa podočnjacima isti ne mora da vam kaže kako ne jede meso, jasno je odmah. Ali dobro, to je već druga filozofija. A što se tiče štetočina i predatora, isti ti bi se da nema nas lovaca toliko razmožili (jer nemaju prirodnih neprijatelja u lovišitma) da druge divljači ne bi ni bilo, a da vam ne objašanjavam sad co lanac, sumarno ni vi koji ne lovite, ne bi imali šta da jedete.
  • petar

    07.09.2019 10:16
    @lovac
    U oblastima gde nema čoveka (npr vidi Černobiljsku zonu), priroda uspostavlja ravnotežu i svet divljih životinja buja, tako da manite me priča o naramku sena i hranjenju na minus 5 dok ostali spavaju. I bez vaših trica su životinje živele do sada.
  • Mad Hatter

    07.09.2019 10:14
    Opasan manjak znanja
    Braco ajde smanj malo sa iluzijama. Znas li ti gde zivis? Ja znam barem 10 elementarno nepismenih debila koji su registrovani lovci a imaju dosije zbog nasilja ili su totalni retardi kao ljudi. Vecina lovaca u Srbiji nisu u stanju ni 3 nacrtane jarebice da pricuvaju a kamo li da se staraju o lovistima. Po Krcedinskom ataru se redovno lovi, pucnji su cuju tokom cele godine i sve se ubija. Pre nekoliko nedelja u Novim Banovcima ide "lovac" sa gugutkama okacenim na biciklu, stoji i prica sa komsijom (valjda) a policija malo dalje sedi u ladovini kafica i uziva.
    Neznanje najvise ubija zivotinje a dobro smo poznati po bahatosti i nepostovanju svoje okoline sto se naravno i vidi po brojnim divljim deponijama, nekontrolisanim industrijskim zagadjenjem, nelegalnom secom suma i krivolovom. Ovi sto love ribe po Dunavu mrezama a nisu alasi su podjednako nakaradne stetocine kao i lovci. O tome nekom drugom prilikom.

    Kad budem video da se lovci ozbiljno zalazu za ocuvanje divljaci i njihovih stanista onda cu mozda i poverovati da su u neku ruku"dobri" ljudi. Za pocetak bi mogli da pocnu sa sprecavanjem nelegalne sece suma po lokalu ili da nauce sta znaci definicija reci biodiverzitet.
  • Arena zla 21 veka

    07.09.2019 10:07
    Dajte puske zivotinjama
    Lovci su kukavice i olos koji bi to isto uradio i coveku samo da ima dozvolu i da ne sledi nikakva kazna.
    Bljak su!!!
  • Oh long Jonson

    07.09.2019 06:44
    Lovac ne krivolovac je covek koji pripada nekom lovackom drustvu. Svako lovacko drustvo ima svoje loviste koje uredno odrzava posumljava, gaji divljac i ide u lov. Sto se tice vukova, lisica, i sakala, cim covek ubija predatora automacki dolazi do prenamnozenja drugih zivotinja, jelen, fazan, zec... Ubijanjem lisica i sakala i drugih predatora sprecava se sirenje bolesti tipa besnilo i dr. Tako da sve ima svoje
  • Anita

    07.09.2019 01:28
    Lov je dijagnoza
    Cuk je mnogo veci od kukavica koje ga sakrivene I naoruzane iz prikrajka gadjaju....iza svakog lovca stoji nesigurna osoba koja puca u slabijeg od sebe
  • Braca

    07.09.2019 01:08
    Malo istine
    Da bi postao lovac moraš imati lovačko oružje. ( I ako si ga imao novim zakonom morao si ga preregistrovati i dokazati neke stvari inače je oružje oduzimano) Da bi imao lovačko oružje moraš priložiti lekarsko uverenje od odobrenih institucija i izveštaj iz karton izabranog lekara zadnjih deset godina da li si i od kakvih bolesti bolovao. Tako da navod 77 000 bolesnika nije tačan, jel su lovci morali proći i psihologa i prsihijatra a neki koji pišu to nikada nisu uradili. Takođe moraš priložiti uverenja da nisi kažnjavan, prekršajno, krivično, da nisi ratni zločinac ili član organizovane grupe. Niko od lovaca se ne sme posvađati sa komšijom jel odlazi oružje o većim prekršajima da i ne pričam. Opet masa dušebrižnika pola ovih uverenja nikad ne bi skupilo. Što se divljači tiče, ljudi ne bi nikada videli fazana jel smo ga mi lovci uneli i unosimo stalno, zec bi nestao zbog tuleremije koja se dešava kod prenamnoženosti. Lisica zbog besnila a sada je i svinja u opasnosti pa hajte lovci pomagajta, kao i kod hvatanja kada su okupirale Novi Beograd. Lovstvo je nauka koje se izučava na više Univerziteta a lovce komentarišu.......
  • Marina

    06.09.2019 22:54
    lovci
    Svim lovcima bih zadnjicu napunila sacmarom. Kakvo je uzivanje ubijanje neduznih zivotinja. Isto to vazi i za mesare. vi zderete leseve - meso puno adrenalina nakupljenog uzasnim strahom tih jadnih bica pred klanje, UZAS!!!
    U celoj civilizovanoj Evropi je sve veci trend da se ne konzumira meso. Covek sebi daje za pravo da unistava sve oko sebe, prirodu smo vec unistili, ali u ovoj zemlji to ne dopire ljudima do mozga.
  • IZNOGUD

    06.09.2019 21:41
    Impotentni debili...čisto bolesno iživljavanje nad onima koji nisu u stanju da se brane. Jadno i bedno....
  • branna

    06.09.2019 20:57
    ubice
    Lovci su ubice i tacka.
    Nisam znao da jedes vucetinu!!!! Bravo, probaj onda mali i seno ko salatu.....ali to si vrovatno jeo cim znas kako je!!!!
    Lov mora da se zabrani ili da se pravila i lovstvo podignu na mnooooogo visi nivo. Ne moze svaka susa, ko onaj gore lovac, da bude lovac. A te price o hrani, zimi i ostalim lovackim lazima da i ne govorim, cast jako retkim izuzecima, a i oni to rade da bi posle ubijali, i da ti kazem nemas pojma o cemu pricas, jer i ne zna koliko sam terena prosao, sta sam sve video i koliko "lovaca" u krivolovu uhvatio. Ne samo ja, nego u lopovskoj ....uf

    OLOS!!
  • StAV

    06.09.2019 20:11
    Pacolovac
    Stimulisati lov na pacove, jestivi su i krzno je upotrebljivo. Izvoz i Bdp bi porasli drasticno.
  • lovac

    06.09.2019 13:32
    ajde sad svi u napad
    Jedno pitanje, predpostavljam da vi svi tu sto pisete lovci ovakvi i onakvi nemate pojma koliko je povrsina posumljeno od strane lovaca, koliko je hrane za divljac odneseno kad je sneg do kolena a vi svi sedite ususkani u kuci i jedete seno predpostavljam jer se gadite mesa (koje krljate kad niko negleda|) i meni se se.e od svih vas koji nikad niste nista uradili sem sto sedite kuci i pisete postove i kako bi sve to promenili. Izvolite izadjite napolje i prvo pocistite za sobom pa onda napadajte ostale, koji ce se sigurno odbraniti. Svim normalnim lovcima zelim dobar pogled, a vama ostalima dobar dan !
  • Jelisaveta

    06.09.2019 13:20
    Zabraniti lov
  • Nikola

    06.09.2019 10:26
    Otrovana Srbija
    Tačan broj ubijene divljači nepoznat o lovokradicama i da ne pričamo. Glavni problem pored slučajno upucanih ljudi je ogromna količina olova iz municije koja truje prirodu i dospeva u vodotokove a iz vode u organizme divljih, domaćih životinja i ljudi. Olovo je veoma toksično i male količine koje dospevaju u organizam podstiču razvoj raznih bolesti i deformitete DNK ljudi!
  • Vlada

    06.09.2019 10:01
    Pa jesu se barem neki od tih 77 hiljada međusobno izrokali?
  • Nena

    06.09.2019 09:36
    Pretuzno
    Lovacka, odvratna, smrdljiva bagra. Smece od ljudi... Za njih je i pecina civilazija.Svako ko svesno ubija bilo koje drugo zivo bice ne moze biti normalan u glavi.
  • Stevan

    06.09.2019 09:01
    Katastrofa
    A sve pod plaštom da održavaju balans u prirodi, da čine uslugu drugim ljudima. Strašna laž. Poriv za ubijanjem životinja, strast za gledanjem kako neko pati i kako se lišava života je čista patologija. Toliki nedostatak empatije i razumevanja suštine života izuzetno je opasan u našem okruženju, a tek potreba da se pohvali ubijanjem.... I na kraju kažu: sportski lov. Kakav crni sport?! Ubiti srnu dok jede sa tople čeke, uz pomoć moćne puške i snajpera! Kakvu šansu životinja ima? Noćni dvogledi, skrivene kamere, lažna hranilišta koja u stvari služe da životinje dozovu u smrt. Odvratno!
  • .

    06.09.2019 08:44
    /
    Time sto su klasifikovane kao stetocine, koje nanose stetu usevima drugim zivotinjama (domacim ili divljim), ugrozenim vrstama ili prenose zarazne bolesti.
  • Lazo

    05.09.2019 21:49
    @Bibi, imam za vas jednu vest, ali prvo sedite negde da vas ne strefi srcko...

    Deda mraz ne postoji.
  • Petar

    05.09.2019 21:48
    Kameno doba!
    Stalno govore 21vek!Valjda vek napredka.Hm,ustvari vek divljaka.Svakodnevno vidim uzase sta takozvani ljudi cine zivotinjama.
    A ovo u Srbiji!?Pa sta ce sada zavod za statistiku da radi sa ovoliko umnobolnika.Truju pse svakoga dana i svuda.Samo koga to brine!?Nikoga.Uvozimo Kineze koji jedu sve sto hoda i gmize.Zar se uopste nadati da aktuelne politicare briga za ove sramotne podatke.
    A sramotni su do neba....nemam reci za ovu sramotu zbilja....
  • Milan

    05.09.2019 21:45
    I to je ono sto se zna/prijavljuje ko zna samo koliko ih je za koje se ne zna....
  • Bibi

    05.09.2019 19:39
    Zgrožena sam! 'Oće l' neki asteroid više da nas pokosi, aman!
  • Varvara

    05.09.2019 18:49
    Bespotrebno ubijanje
    Cime su zivotinje zasluzile da budu tako tretirane od strane raznih poremecenih umova? Tretirane od najgirih kriminalaca a ni za sta nisu krive. Lov se mora zabraniti
  • Kecmar

    05.09.2019 17:40
    ?????
    Kakve cifre!
    Pogotovo onih 77000 bolesnika na dve noge!
  • Divlja Mačka

    05.09.2019 17:18
    666
    Ako ni zbog čega drugog, onda zbog onih 666, sam đavo ce ih kazniti
  • Sremac

    05.09.2019 15:19
    Izbio rat
    Pa na čega ovo liči ? ako baš toliko volite da pucate i ubijate - izvolte medjusobno!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna