Autor: Klix.ba

Život
18.02.2020.
07:48 > 07:55
Ako ste videli saobraćajni udes u blizini, vaša reakcija će u velikoj meri zavisiti od težine nesreće ili nezgode, ali postoje opšte smernice koje treba imati na umu.
  • HM

    23.02.2020 10:18
    Ukoliko neznas pravilno da ukazes pomoc nemoj nista da diras da ne napravi vece zlo
  • Marko

    21.02.2020 08:36
    komplet prve pomoci
    Ja danas idem da zamenim uz doplatu komplet za prvu pomoc. Istekao je datum mozga!
  • /

    19.02.2020 02:03
    /
    Stojim sa ukljucenim zmigavcem, i čekam da auto izadje sa parkinga kako bi se parkirao. Od nazad me neki mladić sa crnim audijel raspali.
    I još me napadne da sam ja išao u rikverc...

    Okolo ljudi na puš pauzi gledaju, ali niko nije hteo da svedoči iako sam ih kumio i molio... , Kada je došla policija, koju sam čekao sat i kusur, behu besni što sam ih zvao .
    U međuvremenu Baja iz audija pozvao ortaka iz obližnjeg kafića, koji je bio "jedini" svedok.
    Na kraju sam prošao ko jos po trnju, jer nisam imao svedoka niti snimka kojim bi se moja verzija priče potkrepila.

    Tako da kad vidiš poštenog čoveka da je u nevolji, presudi mu odmah, da se ne pati. Jer pravda je ono što se izučava teorijski na Pravnom fakultetu, u praksi je retko dostižna.
  • Poljoprivrednik

    18.02.2020 22:29
    Anterije se najbolje zapušuju šangarepom a vene peršunom. Na otvorene prelome ide belog luka. Toliko znam o medecini. Ako neko hoće da ga ja lečim na putu slobodno samo prvo da podpiše odricanje odgovoronosti.
  • Miša

    18.02.2020 20:13
    Miša
    Nažalost bežati koliko god želeli da pomognete toliko ćete imati posle problema sa policijom,istržni sudija pa sa sudom i ročištima. Ovo govorim iz iskustva jer sam pomogao u jednom udesu i bio svedok na kraju su me sa letovanja malte ne uhapsili zato što se nisam odazvao sudu. Žalosno i tragično.
  • Miša

    18.02.2020 20:12
    Miša
    Nažalost bežati koliko god želeli da pomognete toliko ćete imati posle problema sa policijom,istržni sudija pa sa sudom i ročištima. Ovo govorim iz iskustva jer sam pomogao u jednom udesu i bio svedok na kraju su me sa letovanja malte ne uhapsili zato što se nisam odazvao sudu. Žalosno i tragično.
  • neko

    18.02.2020 17:18
    gradjanska duznost
    Vidim da svi pokušavaju da izbegnu svoju gradjansku dužnost. Zaboga, veoma je teško odazvati se sud. Svi očekuju da država ili neko drugi uradi nešto za njih, a oni za druge ništa. Dok se ta svest ne promeni i biće nam ovako kako jeste.
  • mrcke

    18.02.2020 15:54
    Zaustaviti se, ostati u vozilu, pozvati hitnu pomoć, nastaviti dalje. Ništa više od toga.
  • Trajko

    18.02.2020 13:34
    Alternativna strategija: želeti da se pomogne, zaustaviti vozilo tako da ne ometa saobraćaj, obući žuti prsluk, postaviti trougao i izvaditi pribor za prvu pomoć kojem nije istekao rok trajanja. Prići povređenom i odglumiti mučninu i nesvesticu zbog krvi.
  • Trajko

    18.02.2020 13:32
    Izvaditi mobilni, namestiti se za selfi i okačiti na fejs radi lajkova.
  • bljuc

    18.02.2020 10:18
    sindrom bioskopa
    ... Ali nikako, baš nikako, ne treba usporavati da bi se beskorisno blenulo u sudar koji se dogodio u traci koja vam ne utiče na vašu vožnju (naročito u smeru prekoputa). Ovo se skoro svakondevno viđa na autoputu kroz BG. Svi zastaju "samo da pogledaju", time remete saobraćajni tok, izazivaju nove (tzv. fantomske) zastoje i nove sekundarne lančane sudare. Nekada je "gledačima bioskopa" dovoljno da neko samo menja točak u zaustavnoj traci da bi našli razlog da uspore i prave zastoje.
  • MrT

    18.02.2020 09:56
    A sudovi...
    Naravno da treba pomoći, sutra to može vama da se desi!

    Izbegavajte potencijalno svedočenje.
    Pre dve godine Grbavica je bila ispresecana kanalima jer se postavljao optilčki kabel. Video kada je žena pala sa bicikla na onaj makadam i, ispostavi se, slomila kuk.
    Pitaju me da li bih svedočio, ja velim - zašto da ne, situacija je čista.
    Od tada sam ČETIRI PUTA bio kao svedok na sudu, jednu jedinu reč nisam rekao, a kada sam pitao sudinicu (sutkinju?) dokle misle da me cimaju dobio sam takvu grdnju da više neću ni sam sebi svedočiti.
  • svedok

    18.02.2020 08:10
    saobraćajna nesreća
    Slažem se da treba biti od pomoći, na Zapadu se čak kažnjava ako se ne pruži osnovna pomoć, ali tada nastaju drugi problemi. Svedok nesreće bude maltretiran sa pozivima na sud, na svedočenje i bude uvučen u problem, ponovo i ponovo preživljava traumu! Davanje izjava nema kraja, počev od policije, preko rodbine, pa do suda i advokata!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna