Autor: Beta

Život
25.10.2020.
18:24
Ekipe pod jakom zaštitnom opremom usisivačima su očistile prvo gnezdo takozvanih stršljenova ubica u SAD u zapadnoj američkoj državi Vašington.
  • Dejan

    26.10.2020 13:33
    Priroda
    Neki ljudi nikako da shvate svoju ulogu na ovoj planeti. Imam vikendicu na obodima planine Jastrebac, u predivnoj prirodi, okruženu raznim životinjama, pticama, gmizavcima, insektima. Ovo je verovatno dovoljno da se čovek naježi i pobegne, ali svojoj deci i svakome ko dođe u vikendicu, najpre objasnim kako stoje stvari, gde se nalaze i da smo svi mi tamo u ulozi gostiju ( a ne obrnuto). Imamo čak i "naše" osice, koje su decenijama u jedom delu spoljašnje lamperije, sa kojima se čak i sudarimo ponekad, zastanemo kao da se jedni drugima izvinjavamo i nastavi svako svojim putem. Za ovih 35 godina, nikada niko nije bio ujeden, ugrižen ili ogreban, od strane bilo kojeg živog stvora. Od letos imamo i podstanarku u potkrovlju, vevericu Vecu. Poštujte i uvažavajte prirodu, vratiće vam čarolijom, kakvu već decenijama doživljavamo! Najlakše je ubijati i krčiti prirodu, za potrebe jedne jedine vrste, čoveka.
  • mrva

    26.10.2020 07:24
    @ Istrebiti sve stršlj
    možda tom logikom istrebiti i sve pčele kada jedna pčela ubode dete!? I ja sam bio na maratonu i bilo ih je mnogo. To je priroda, određene vrste su nekada aktivnije. Mi smo na njihovom terenu ne oni na našem. Ne znači da treba sve da potamanimo da bismo obezbedili naš komfor i sigurnost čak i u šumi. Čovek koji odluči da ide u prirodu (pa i da povede dete) treba da zna kako da se ponaša u određenim situacijama, kako da se zaštiti ali i da bude svestan da priroda nosi određene opasnosti.
  • otrok

    25.10.2020 19:44
    Takav isti mi je uleteo u stan pre par meseci i uginuo, najverovatnije od pesticida osim ako ga je mačka odalamila...
  • Istrebiti sve stršlj

    25.10.2020 19:27
    U subotu, na fruškogorskom maratonu, stršljen je ubo jedno dete. Trebalo bi tako kao na snimku usisati i ubiti stršljenove u šumama Fruške gore.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna