Autor: Tanjug

Život
12.11.2020.
08:16
Izloženost malim količinama korona virusa bi mogla da izgradi imunitet kod ljudi, po sličnom principu po kojem funkcionišu vakcine, saopštili su sa indijskog IIT Kanpur univerziteta u Bengaloru.
  • Irena Nestorovic

    17.11.2020 20:33
    Vakcina
    Generalno nisam protiv vakcine ali mi ovde nesto nije jasno. Do sada smo imali prilike da cujemo informacije o gubitku antitela posle prelezane korone. Kako ce onda vakcina biti efikasna?
  • Urbana mobilnost

    13.11.2020 12:36
    Dodatno zbunjivanje ljudi.
  • Boris

    12.11.2020 09:46
    Dobra ideja
    Ovako nesto je meni palo na pamet jos ranije, kada su objavili da tezina simptoma najverovatnije zavisi i od toga kolika kolicina patogena (virusa) je inicijalno unesena u organizam. Sta ako, hipoteticki, bismo uspeli da izdvojimo minimalnu kolicinu virusa potrebnu da se pokrene imuni odgovor organizma, i uneli je na strogo kontrolisan nacin? Ako ce to izazvati minimalne ili nikakve simptome, a proizvesti antitela u organizmu, zar nije to najidealniji (skoro prirodan) nacin da se zastiti populacija?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna