Autor: Euronews Srbija

Život
03.10.2021.
16:50
Najnovije istraživanje otkrilo je da bebe imaju 15 puta više mikroplastike u telu od odraslih.
  • Dr

    05.10.2021 17:42
    mikro i nano plastika
    Naime poznato je kako mikro i nano cestice plastike uticu, a to je da ih telo prepoznaje kao hormon posto su hemijski slicni i uzrokuju hormonske disbalanse - deluju kancerogeno i jedan su od glavnih izazivaca raka. Svakodnevno od plasticnih kesa, jednokratnih kontejnera, flasica za vodu i svega sto dodje u kontakt sa hranom i tecnostima koje unosite , unosi se za organizam ogromna kolicina mikro i nano cestica. Industrija ovo uspesno potiskuje i sakriva jer kako bi drugacije dovoljno jeftino pakovala proizvode. Masovna upotreba plastike se poklapa sa porastom kancerogenih obolenja globalno. u poslednjih 30 godina, nije jedini ali je znacajni uzrocnik. Zbog toga, kad je moguce koristite staklene flase, pijte vodu sa cesme ukoliko je ispravna, birajte vrsu plastike za posude za hranu, izbegavajte jeftine porozne najlon kese koje dolaze direknto u dodir sa hranom itd...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna