Autor: Hina

Život
30.01.2022.
09:20
U Španiji raste broj hotela koji zabranjuju ulazak deci kako bi svojim gostima pružili mir i tišinu, ali tu odluku neki roditelji i pravnici smatraju diskriminišućom.
  • Zemlja čudesa

    11.03.2022 01:35
    @Ja
    I onda ćemo pustiti svoj podmladak da skače po živcima svima u krugu od 150 metara, zato što "to su deca"?
  • ja

    01.02.2022 06:51
    velika vecina vas ce jednog dana imati decu...
  • dvebebe

    30.01.2022 20:15
    ok?
    Pa nije bitno dal je to formalno ili ne. Ako hotel ima samo dvokrevente sobe u praski to znaci "da ne prima decu". Nije uopste lako naci hotel gde je dvoje dece moguce smestiti (cetvoroclana porodica u jednu sobu). U 1/3 hotela nije moguce, u 1/3 hotela moras uzeti neku premium sobu a tek 1/3 postoje "normalne" porodicne sobe po "normalnoj" ceni. Pricam iskljucivo o hotelima, ne gradskim airbnb i morskim apartmanina. Da ne pricam sto samo bolji hoteli imaju pregradu pa mozes "nesto sa zenom na odmoru" dok andjeli spavaju. To sto hotel formalizuje to, nije diskriminicaija, nego stanje stvari. To ne znaci da nema sjajnih hotela za decu - ali trziste je takvo i hotelijeri nisu krivi jer trend ide kao parovima, samcima i starcima.
  • Roditelji sa decom

    30.01.2022 17:01
    Roditelji sa decom
    U redu je da postoji nekoliko hotela, restorana gde nije dozvoljen pristup deci iz ovih ili onih razloga. Ali da se razumemo roditelji sa decom itekako prave profit restoranima, hotelima, pa i tim trznim centrima. Ako im se isplati nek im ljudi sede po celi dan uz jedno pice :)
  • Kali

    30.01.2022 14:44
    @ Branko
    Potpisujem. Dosta putujem i vidjam svasta. Proslog leta u Antaliji hotel 5*, u restoranu nije moglo da se zivi od cike, vriske i trcanja buljuka dece dok roditelji mrtvi ladni rucaju i ne pada im na pamet da reaguju. Kao sto rekoste, za cenu koju placam hocu da imam svoj mir i da me niko ne uznemirava. Uostalom postoji toliko family friendly hotela pa neka idu tamo.
  • Djuri

    30.01.2022 13:59
    Stop diskriminaciji Dece
    Ovakvu diskriminaciju dece treba strogo zabraniti,drugo je kucno vaspitanje pojedine dece i prvenstveno roditelja,to nemoze biti izgovor za diskriminaciju sve dece.
    Ima hotela sa jakom zvucnom izolacijom,teskim zavesama koje biraju aviokompanije za obavezan odmor posade.Nikakva deca im nesmetaju.
    Nista nesme biti izgovor za diskriminaciju dece.Deca nisu kriva!
  • Svedok

    30.01.2022 12:53
    A kako će rešiti problem bučnih, strastvenih parova, ako insistiraju na miru i tišini?
  • Branko

    30.01.2022 09:55
    Da se odmah razumemo: motiv ovakve odluke je svima savrseno jasan i samo je pitanje da li ce neko to priznati ili se praviti blesav i izmisljati kojekakva opravdanja. Dakle, radi se o uznemiravanju drugih gostiju od strane dece i potpunoj indolenciji roditelja na njihovo takvo ponasanje. ja licno smatram da imam pravo na svoj mir i ne zelim da podnosim da me uznemirava neko dete koje nije nauceno kako se ponasa na javnom mestu. Mnogo puta sam video mlade roditelje kako sate i sate provode sa bebom u kolicima u kaficu ukome se pusi (i tada to niko ne smatra zanemarivanjem deteta), ili nekom butiku gde ostave dete u kolicima i koje zbog toga protestuje iz sve snage a ni ne pada im na pamet da ga umire ili izvedu ili da bi to moglo nekome da smeta. U stvari, nije ih briga i to je zato dovelo do ovih i ovakvih mera, koje pozdravljam i podrzavam.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna