Autor: RTS

Život
27.06.2022.
23:35
Širom Amerike nastavljaju se protesti zbog odluke Vrhovnog suda da ukine ustavno pravo na abortus i eventualnu zabranu pobačaja prepusti saveznim državama. Neke su ga već zabranile.
  • Vule

    28.06.2022 20:03
    Ipak je stvar kompleksnija od ove parole.
    Jeste pravo ( ne bas u kategoriji ljudskih prava), al nakon sto plod ozivi postaje obicno ubistvo
  • licemerno

    28.06.2022 19:54
    I nerođena beba ima ljudsko pravo da bude rođena, umesto da bude ubijena uz pomoć medicinara koji su zaboravili na prvi postulat medicine. Žena koja ne želi trudnoću neka koristi spirale, pilule, pilule za dan posle, kondome, ženske kondome...
    Abortus je opravdan samo u slučajevima da je žena silovana, zaražena nekom bolešću, i to u najranijoj fazi trudnoće, a ne kao što je u nekim saveznim državama SAD bilo dozvoljeno da se beba ubije i nakon što se rodi prava i zdrava.
  • Joj

    28.06.2022 13:49
    Ajde ako umesto obaveznog vojnog roka, može li nekako da se nametne ovim mozgovima koji ovo podržavaju (dok iz svojih pećina viču kako je embrion ljudsko biće) da kroz neku simulaciju dožive sve moguće komplikacije neželjene trudnoće.

    Možda tako konačno ukapiraju i razviju gram saosećanja za druga ljudska bića.
  • Ines

    28.06.2022 12:53
    Ljudsko pravo!
    A hocete li vi koji ste protiv abortusa hraniti i usvajati svu tu nezeljenu decu? Ili ih leciti kad se rode bolesni? Hocete li odgajati dete silovatelja?
  • Dejan

    28.06.2022 07:50
    Novi vrli svet
    Ja sam mislio da se za ubistvo drugog zivog bica odgovara pred zakonom, kad gle to je ustvari ljudsko pravo da ubijes drugo zivo bice. Svasta covek pametno moze da nauci od raznih moralnih liliputanaca.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna