Autor: Hina

Život
10.08.2022.
10:32 > 10:33
Broj gostiju iz Srbije je ove godine za 60 odsto veći nego prošle u istom periodu, a čak 20 odsto više nego rekordne 2019. godine, objavio je Večernji list.
  • Joka

    12.08.2022 10:04
    Na stranu politika i svo zlo koje se desilo 90-ih . HR primorje je super. Jeste skuplje ali vredi. Većina vas bi volela da letuje u Istri, Kvarneru ili se okupa na prelepim Kornatima a pošto ne može, onda prosipate komentare tipa “nikada ne bi išao/išla tamo”. Nije sve za svakog i to je sasvim u redu.Pozdrav svim dobrim ljudima.
  • Milan

    11.08.2022 12:14
    Svake godine idemo u Grcku i prezadovoljni smo. Jako su ljubazni gde god da smo bili. Stranci koji rade za mnogo vece novce nego mi kazu da je Hr jako skupa. Cele godine nas pljuju a preko sezone nas vole. Neka hvala.
  • Vladan

    11.08.2022 09:26
    @Skf

    Učiš padeže? A naravno da će nestati AP, čija AP Vojvodina da bude kad nema smrdije...
  • Pers

    11.08.2022 07:41
    Klali nas, proterali, mrze nas i mi idemo tamo. Mi smo bolesnici.
  • Boris

    11.08.2022 06:58
    Gde će vam duša?
    Ali botovi i na ovaj članak pišu negativne komentare (po komandi) i lupaju minuse na pozitivne ... Hej, botovi, pa zašto?? Mržnja nam je (svima) mnogo uzela i uzima, ne donosi nikad dobro (ni lično onome ko je ima i emituje a pogotovu narodu našem)! Da li ćete shvatiti, plaćeni kliktaši, da to samo političarima koristi a narodu nikad? ... ili shvatate pa to ipak radite u nadi da "ćete još nekog upecati". Gde će vam duša?
  • Dusan

    10.08.2022 22:20
    Grcka je za njih izmisljena prica!! Lepsa i jeftinija. Treba ih pustiti da se guse u njihovom nacionalizmu. Neko rece rat je gotov pre 30 god... za njih nije druze.
  • Dobrodosli NS adjani

    10.08.2022 22:13
    Vazd@, u Makarskoj ces najprije naletit na Hajdukov i Torcidin mural, takvih je na desetine, da ulice su Domovinskog rata i Vvukovarska, ali to nista nije cudno kad znamo sta se sve dogadjalo u RH 91-95 ta. Sta se tice da su svugdi natpisi, ' krvlju cemo osvetit ' to vec nisam siguran, ne kazem da nema takvih natpisa, ali njih sigurno nema puno mada je i jedan jedan previse. Meni su Novosadjani, barem stereotipno jako dragi, Beogradjani vec manje. Ima i kod nas i kod vas ljudi koji bi mogli stvoriti problem i neku ruzno situaciju ali sta da se radi, da li ne doci zbog takvih ? U Dunavskom parku sam sjedio pocetkom 6 mj. ove godine, i jedan momak u kasnim 20 tim godinama razgovara na mobitel s nekom zenskom osobom, kojoj prijeti da ako bude isla ( a ona ocito zeli ) u tu ustasku drzavu, da nikad vise s njom nece progovorit, i da li ona zna koliko on njih mrzi. Ovo am na svoje usi cuo, tako da ima i kod vas posla za deratizaciju, niste bolji kad su takve stvari u pitanju.
  • Dana

    10.08.2022 21:39
    a ti,gde se kupaš?!
    letujem u Hrvatskoj,u kuci koju su moji kupili pre 40 godina,svojim posteno zaradjenim novcem!
    i sta sada?manji sam patriota od ovih sto svakodnevno kradu i otimaju?!
    dok decu leči siroti ja skupljanjem sms poruka!?
  • Zašto

    10.08.2022 21:11
    Zašto
    Zašto ovoliko minusa na normalne, ljudske komentare? Bili smo ovog leta autom sa srpskim tablicama i obišli sve između Zadra i Šibenika, niko nas popreko nije pogledao, niti nešto ružno rekao. Ako niste bili, nemojte tvrditi da je loše i da vas neko mrzi. Nikome ne smetaju i niko ne mrzi normalne ljude koji se pristojno i normalno ponašaju. Divno je hrvatsko primorje, proveli smo predivnih 10 dana tamo i opet ćemo. Moram još da napomenem da smo mi iz Vojvodine očigledno mnogo otvoreniji i tolerantniji jer živimo od rođenja u multietničkim sredinama. Imam prijatelje Hrvate koje niko u Srbiji nije dirao za vreme rata, imam rodbinu koja je iz mešovitih brakova, neki žive ovde, neki tamo, imamo rodbinu Srbe koji žive u Hrvatskoj i koje posećujemo redovno i oni najnormalnije dolaze kod nas i uvek su dolazili. Živim u pograničnom području i svakodnevno viđam hrvatske tablice i ne obraćam pažnju na njih, niti mi je ikad palo na pamet da nešto ružno pomislim ili uradim, niti se našem autu u Hrvatskoj ikada nešto loše desilo. Čovek valjda polazi od sebe, pa tako mu se i vraća.
  • Skf

    10.08.2022 18:36
    Vladan-a
    Tacno tako AP Vojvodina ce nestati,sve je to inace Srbija.
  • Sovica

    10.08.2022 17:33
    Lepa, a blizu
    Sirenje mrznje izmedju dva naroda je davno zavrsena prica. To je za one sto mrze sebe i ceo svet pa im bacis jos nesto dodatno da se zanimaju dok bolumenta lovi u magli.
    Neko ce odabrati da mrzi, a neko da zivi zivot.
    Hrvatska sto se mora tice u samom vrhu po prirodnim lepotama, hrana odlicna, daleko cistije nego kod nas, dobra infrastruktura, blizina dodatni plus … Preporucujem.
  • Laloš

    10.08.2022 16:40
    Pozdrav sa Krke uz jegulju na žaru i Babić. Evo čitam naglas ove tekstovi i komentare domaćinima i smeju se zajedno sa nama. Valjajte se u svom trulom nacionalizmu normalne ljude to ne zanima puno mi uživamo u svakoj minuti života. A kada pređete u platni razred od preko 300 evra i vi ćete sve manje razmišljati ratovima koji su završili pre 30 ili 80 godina.
  • misa avokado

    10.08.2022 16:06
    I ove godine sam proveo 3 odlične nedelje u Istri. Nismo najbrojniji, ali nas ima dosta, što neko reče više nego Zagrepčana. Osim toga, dosta naših radnika u ugostiteljstvu ima. Čuo sam za primer kuvara koji je zatvorio svoj restoran u NS jer je dobio ponudu od 5000e mesečno na HR Jadranu.
    Osim toga, životi srpskih turista ugroženi su ne u HR, nego u Srbiji jer se samo tu i dalje može pušiti u ugostiteljskim objektima.
  • Dobrodosli na svoje

    10.08.2022 15:47
    more Novosadjani!
    Jasno da cete kod nas na more, volite ga, cak i oni koji se slikavaju sa grckih plaza, mastaju o hrvatskim. I Milos mali Vucevic sanja Hrvatske plaze samo to ne smi kazat. Lipotani nasi, evo kod nas u Splitu dvi Novosadjanke su se udale u zadnjih 5 godina, i to zene koje ja poznajem osobno, a takvih slucajeva ima sigurno dosta, tako da nije sve crno, a vjerojatno ima i neki Novosadjanin. Moj prijatelj je izgubio osobnu kartu pokraj crkve sv. Jurja ispod Djave dok se spustao sa Djave do trgovine, istu je nasao neki tip od 50 tak godina koji vozi za pauk sluzbu i koji je taj dan dizao automobile koji valjda nisu smili bit parkirani u toj ulici jer se snimao neki film s Goranom Visnjicem u USA produkciji, a ekipa sa seta je bila u restoranu na Djavi, to je bilo krajem 9' og mj. prosle godine. Taj covjek je nasao osobnu kartu i kad je pogledao sta pise na njoj, skoro se nije onesvjestio, naime njegovi prijatelji iz Splita zive portun, od osobe koja je izgubila osobnu iskaznicu. Oni su u ..........ulici 12 a osoba koja je izgubila dokument u broju 14. Zvao je prijatelje, oni su kontaktirali njegovu majku, majka je zvala njega a on je odgovori, molim ??? pogledao u djep i shvatio da nema osobne i da je ista u Novosadjanina koji mu je dao na Djavi u povratku sa Fruske gore. Spustajuci se s Djave krajem ljeta prosle godine, osvjetlio sam put starijem bracnom paru, kad ono zena zavrsila gimnaziju u mom gradu, a u NS u je preko 50 godina. Lp za NS!
  • Ташоли

    10.08.2022 15:44
    Опатија, пре три недеље, провео три дана, да видим како је. Мењачница, питам - колики је продајни курс евра, баја одговара - шест. Како шест, свуда је преко седам, питам, а он мени - за тебе је шест. Видим му по фаци да није Истранин ал' да мрзи то је очигледно. Не заносите се, мржња према Србима се у Хрватској пажљиво и упорно гаји.
  • Bacvanin

    10.08.2022 15:42
    Ko ima zeludac, svaka cast
  • PurgerNS

    10.08.2022 15:38
    Naravno da je sloboda izbora..
    Ali pamet je kraća od sećanja..Taman tako smo i zaslužili.
    Do juče su poručivali da mrze srbe i sve srpsko,do juče su pisali uvredljive komentare,do juče su dizali ruke na Tomsonovim koncertima..danas nas eto ne diraju kad trošimo svoje pare kod njih.Hvala što nas ne napadate dok vam ostavljamo novac..Ma krasno...
  • Ostoja

    10.08.2022 15:02
    Koga briga gde trošim krvavo zarađen novac kod privatnika?
    Platu dobijam minimalac na banku,a resto na ruke.E o tome bi vajni gradonačelnik i čovek u vrhu sekte trebalo da vodi računa.
  • Dragan

    10.08.2022 14:59
    Hrvatska more
    A ti vucevicu letuju Beogradu.Za drugo i nisi!!!
  • Dragan

    10.08.2022 14:57
    Letovanje
    I ove kao i prethodnih godina proveli 10 nezaboravnih dana u Dubrovniku i okolini.Na put smo išli kolima NS tablice.Ni jedan problem.Prezadovoljni smestajem ,hranom,ljubaznošću osoblja hotela Vis u Dubrovniku.Veliki pozdrav za direktora hotela Spasu Bilica.
  • Vladan

    10.08.2022 14:49
    @Skf

    Slažem se. Poželjno je da mi iz Vojvodine zaboravimo na Srbiju, što će se ubrzo posle njenog nestanka i desiti.
  • Vazd

    10.08.2022 13:34
    Tibi
    Ove godine smo letovali 6 noci u Kotoru i onda smo presli 5 noci u Makarsku.
    Divno, niko nam nista nije rekao, ma ni popreko pogledao, kolima isli naravno.
    Jedino sto sam ja osetio jeste konstantan neki "pritisak, tenziju", svuda okolo su murali VUKOVAR 91 NIKAD OPROSTIT, KRVLJU CEMO OSVETIT itd itd... Glavne ulice u gradovima su Domovinskog rata, Vukovarska i Dr. Franje Tudjmana... Sve to stvara neki pritisak, niko nam nista nije lose rekao, ali setati nasmejan ulicom koja nosi naziv Dr. Franje Tudjmana, sta znam, malo je "gorak" ukus...
    Da, vraticemo se na to letovanje opet, divno je, ali uvek ce postojati ta nelagoda zbog tih stvari...
  • 101 Dalmatinac

    10.08.2022 13:20
    Da sam ja neko...
    Svako ko želi da ima mišljenje o tome kako neko drugi provodi slobodno vreme i troši svoj legalno zarađeni novac treba da potpadne pod zakon o sprečavanju guranja nosa u ono što ga se uopšte baš nimalo ne tiče. Takav zakon nam hitno treba.
  • Limanac

    10.08.2022 13:17
    ...
    Novo u 2023, letovanje na ognjištima!
  • MK

    10.08.2022 13:14
    Letovanje
    Pa, niste valjda očekivali da Večetnji list objavi fotografije automobila sa srpskim tablicama i grafitima "Ubij Srbina" i sličnim omiljenim temama, kao što je pre neki dan bilo u Splitu!
  • Limanac

    10.08.2022 12:57
    Dogidine
    Ove godine Grcka ali sledece sigurno idem negde u HR
  • pajo patak

    10.08.2022 12:28
    Лиманац
    ajde napiši nešto mudrije od вучевића.
  • Skf

    10.08.2022 12:11
    Bilo bi pozeljno da se trajno nasele tamo i zaborave na Srbiju. Mesta ima koliko hoce i ovako su Srbi proterani od tamo sa svojih vekovnih ognjista.
  • Uh

    10.08.2022 11:39
    Upitna je bezbednost srpskih turista u Srbiji! (Ovi drugi i ne dolaze)
  • Gogi

    10.08.2022 11:37
    Gogi
    Zaista je predivno! Poz iz Poreca!!!
  • Vladika

    10.08.2022 11:19
    Narod
    Narod je željan normalnog života, sejači mržnje ostaju bez publike.
  • Mile

    10.08.2022 11:02
    Naravno. Uvek se išlo u Hrvatsku, sve dok ova ista garnitura, zgubidana, nije us.ala stvari. Priča o ustašama i četnicima je za sirotinju. Da ima čime da se zabavi kad na more već ne može.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna