Autor: FoNet

Život
02.10.2022.
06:56 > 07:03
Nemački Savezni zavod za statistiku objavio je rezultate istraživanja prema kojima prosečna potrošnja roditelja na odgajanje deteta do 18. godine iznosi oko 150.000 evra.
  • Bosanac

    21.10.2022 13:51
    Pa eto, po svom statistikama i proračunima najbolje ugasiti tradicionalnu porodicu i svi da se deklarišu kao lgbt frikovi... To će riješiti sve ovoplanetarne probleme.
  • Laloš

    02.10.2022 15:20
    @Bogatsvo su deca
    Naravno da su bogatstvo deca i zato se na njima ne štedi. Ali mani me se priča imaću troje dece i raditi za minimalac a živećemo od ljubavi. Osnovno šta deca MORAJU da imaju su kvalitetna i raznovrsna ishrana,higijena, garderoba, medicinska zaštita, obrazovanje i naravno ljubav. Ako to ne možeš da obezbediš ne pravi decu jer će patiti i deca i roditelji. A što se tiče kučića najlepše je šetati sa troje dece i dva kučeta. Ali ti to očigledno nećeš saznati kako izgleda pošto iz komentara vidim da si kučemrzitelj.
  • Bogatsvo su deca

    02.10.2022 12:48
    Svetinje su deca
    Vi, materijalisti šetajte kučiće:)
    Mi, ljudi radjamo decu iz ljubavi,gajimo ih iz ljubavi, nisu razmažena zbog ljubavi nego zbog nedostatka iste.
    Svako kome je bitniji novac od ljubavi je uskraćen, osakaćen.
    Da, pare su bitne za neke stvari, a te računice koliko deca koštaju su odvratne i žele da odvrate ljude od dece.
    Šetajte kučiće!!!
  • Laloš

    02.10.2022 10:19
    Sigurno košta toliko ako ne i više. I to su računali do 18. Ja sam se trudio da moja deca imaju način života bar onakav kakav su meni moji roditelji obezbedili a ja sam bio dete sedamdesetih i osamdesetih. Ja sam imao bar dve nedelje mora i sedam dana skijanja. Pa kada na to dodate još fakultet do bar 24. godine ovih 150k eura se i premaši. Jer posle 18. su tu i vozački ispit, neki mali auto sa svim troškovima koji idu uz auto pa neko putovanje koje nije more i zimovanje ihaha se premaši 150k E.
  • Igor

    02.10.2022 10:12
    Za Branku
    Ovo što ste napisali je dovoljno jasno za svakog normalnog roditelja.
    Slažem se sa Vama i uživaću sa svoje troje dece do kraja života.
    Deca i normalna i zdrava porodica su najveće bogatstvo.
  • Sale

    02.10.2022 09:23
    Dete
    Pa toliko je i kod nas, samo što to niko ne računa, a i oni koji računaju prikazuju da je sve super i da nam je inflacija 18% umesto 100 - 200% Zato pametni odlaze a drugi nemaju mogućnost da odhrane decu pa ih ni neprave
  • Kkkk

    02.10.2022 09:17
    Treba sve uračunati. Kod nas je možda jeftiniji osnovni paket, bez bolesti i uz baka/deka servis, što je za nas preskupo a i lutrija je.
  • Бранка

    02.10.2022 08:49
    Породица
    Некада се двоје волело, из љубави родило децу, изводило на животни пут. Данас се калкулише колико деца коштају, колико родитељима узимају времена. И ако их неко роди себично се не одриче ничега. Свака част изузецима. Људи не слушајте животне калкуланте. Рађајте децу и уживајте у њиховом одрастању без икакве математике. Ја сам запослена мајка која је уживала у гајењу своје деце без ичије помоћи и уживам са њима и данас када су одрасли људи. Хвала им на томе. Деца су немерљиве вредности. Та љубав не МОЖЕ да се процењује парама. Само животно неиспуњени тако мере живот и љубав и они су за жаљење. Зато рађајте и волите своју децу без резерве.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna