Autor: Index.hr

Život
18.10.2022.
08:05
Verovatno ste barem jednom naišli na vest ili novinski članak koji upozorava na velike količine okamenjenog otpada koje nekontrolisano rastu u kanalizacijskim kanalima mnogih svetskih gradova.
  • Vojvođanin

    18.10.2022 19:15
    Kad tako pišete, da li postoji mesto gde može da se odloži korišćeno ulje? Da ima, nosio bih ga tamo.
  • Vera

    18.10.2022 09:12
    ulje
    Ovo je pisao neko ko ništa ne zna ni o ulju ni o kuvanju!. Ne mislim na ono što se dešava u kanalizaciji Vel. Britanije, nego o preporukama o ponovnoj upotrebi ulja. Poznato je odavno da je ponovna upotreba ulja izuzetno opasna, i da može da prouzrokuje nejteža oboljenja (npr. karcinom pankreasa). Neko ko je samo jednom pokušao nešto da skuva zna da se ulje za dinstanje luka koristi u maloj količini, da se luk u njemu omekša, da je to samo podloga za neko jelo, razno povrće, meso i sl. i da ne postoji apsoluno nikakva mogućnost da se ono ponovo koristi.
    Ponovo se može koristiti samo veća količina korišćena za prženje, inače najnezdraviji način pripremanja hrane, a takvo ulje ponovo korišćeno pravi je otrov!
    A sada glavno pitanje - zar je moguće da u redakciji niko ne zna ovako banalne i osnovne stvari, pa pusti ovakav tekst? Pa, izgleda da je moguće!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna