Autor: Tanjug

Život
30.11.2022.
15:37 > 15:38
Francuski hleb baget upisan je na Uneskovu listu nematerijalnog kulturnog nasleđa, javlja Rojters.
  • Stratesko razaranje

    01.12.2022 07:44
    skupo skuplje najskuplje
    nestali nasi mlečni bageti Hlebovi:( kako su se zvali ?
  • Мунгос

    01.12.2022 02:03
    Ево како бих ја назвао „паприкаш“: Назвао бих га „кромпирјанија“.
    То би била нека манџа, неки кромпир спремљен као јанија. У неким заосталим крајевима, то јело се називало „компирјанија“. Извукло им се оно слово „р“ из кромпира. Ваљда се тако лакше изговарало.
    Дакле Паприкаш Мађарски, а Јанија Турски.
    А кромпир Српски. Српски наравно ако га уберемо у Србији.
    Тако се ето Србија нашла на средини између Мађарске и Турске. По кромпиру из јела, а и по географији, са оног округлог глобуса.
  • Мунгос

    30.11.2022 21:00
    Када се код нас појавио (пре око 40 година), званично се називао „Француски хлеб“.
    После сам ја из неког личног скромног искуства, направио ранг листу најбољих кухиња у околини:
    1) Француска
    2) Мађарска
    3) Србија
    4) Турска.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna