Autor: Dan

Život
02.12.2022.
21:01 > 09:44
Tokom zimskih meseci većina ljudi voli prvo da upali grejanje u automobilu, sačeka malo da se zagreje, pa tek onda krene u vožnju.
  • Lufthansa

    02.12.2022 23:32
    0w30
    Sve su ovo gluposti. Kao prvo imam električne grejače koji se pale automatski dok se motor ne ugreje, kao drugo imam i opciju na ključu na daljisnki da ih uključim i pre nego što sednem u automobil, a imam i električne grejače u sedištima koji isto nemaju veze sa ovim. I na kraju krajva automatska četvorozonska klima sama namešta grejanje i hlađenje jedino što prima od unosa je željena temperatura. Valjda su to programirali u fabrici pametnije nego ovaj kopikat tekst iz novina.

    @Aleksej
    Što se tiče rada u mestu, u uputstvu piše da to baš ne treba raditi već odmah započeti vožnju ali lagano, bez većih opterećenja odnosno naglih ubrzavanja i sl. Uputstvo koje su inženjeri pisali. Misliš da trebam tebi verovati radije?
  • pera nevera

    02.12.2022 15:22
    Ako nemate nešto pametno da napišete, ostavite prazan prostor. Ovaj lupa kao otvoren prozor. Baš besmislice.
  • Dejan

    02.12.2022 14:20
    Razblaženo ulje?
    Dakle, leti uopšte ne smemo da vozimo auto jer je ulje konstantno razblaženo zbog visoke temperature. Možda malo pred zoru.
  • Mister

    02.12.2022 14:12
    Sondiranje
    Ovaj tekst proverava koliko smo neobrazovani.
  • Struka

    02.12.2022 12:24
    Upravo je suprotno.
    Hladan motor sa hladnim zgusnutim uljem se mnogo više haba pod opterećenjem u toku vožnje nego kada radi na leru.
    Ulje se zimi uvek zgusne i voziti sa takvim uljem na većim obrtajima je smrt za motor. Tada zbog aksijalnog oprerećenja radilice dolazi do prodora goriva u karter i razređivamja ulja. Kada motor radi na leru nema aksijalnog opterećenja radilice pa ni tolikog habanja karika i klipova kao ni prodora goriva u karter.
    Uvek upaliti auto pa onda čistiti sneg ili led.
    I da napomenem da mi je ovo struka, a profesionalni vozač ako je uopšte školovan ima 3 razreda srednje škole.
  • Dule

    02.12.2022 12:23
    Vrlo opasan predlog
    A sta se dogadja kada se zamagle svi prozori, vecina vozi kratke relacije, uglavnom ujutru, tada je ova pojava vrlo izrazena. Ventilacija u automobilu, pogotovo u zimskim uslovima treba da UVEK UKLJUČENA!!!!
  • Aleksej

    02.12.2022 11:02
    Uh...
    "Pored toga, prethodno zagrevanje može da izazove razblaživanje motornog ulja, gde sirovi benzin prodire u ulje, narušavajući njegova svojstva i na taj način izazivajući povećano habanje."

    Ne lupetajte vise ovakve gluposti.

    Nema nista lose u tome da se zagreje auto u mestu par minuta.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna